SGK Bayırına 2 Yıl Daha Talim Edeceğiz

NEVŞEHİR(MHA) Bir süredir belirsizliğini koruyan Nevşehir’e yeni SGK İl Müdürlüğü hizmet binasının kazandırılması konusunda önemli gelişmeler kaydedildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan SGK İl Müdürü Kemal Duran, eski Bağ-Kur İl Müdürlüğü binasının yıkılarak yerine en az 5 katlı yeni bir il müdürlüğü hizmet binası yapılması konusunda Projelendirme safhasına gelindiğini söyledi.

Ankara’dan bir ekibin geçtiğimiz günlerde ilimize gelerek eski binada etüt çalışmalarında bulunduğunu ifade eden SGK İl Müdürü Duran, “Kurumumuzun eski Bağ-Kur binası için yıkılma kararı çıktı. Bildiğiniz gibi kamuda bazı işlerin gerçekleşmesi için süreçler gerekiyor. Geçen ay ilimize Ankara’dan bir ekip gelerek eski binamızın zemin etüdlerini yaptı. Şu an projelendirme safhasında. Bize verilen bilgiye göre 2015 yılı içerisinde 3 katlı eski bağ-kur binamız yıkılarak yerine en az 5 katlı yeni SGK il müdürlüğü binamız yapılmaya başlanacak. Binamızın yapımının 600 gün sürmesi planlanıyor. Bu da demek oluyor ki, 2017 yılının ortalarında il müdürlüğümüz yeni binasına taşınacak. Bu konuda hassasiyetlerimizi bizzat daire başkanımıza ve ilgili yöneticilerimize bende ilettim” dedi.