SGK İl Müdürlüğü çeşitli duyuruları haber metni olarak basın-yayın organlarına resmi mail adresi üzerinden ulaştırılıyor. Ancak gazeteciler bu bilgileri haber yapıp yapmama arasında kalıyor. Zira SGK İl Müdürlüğü tarafından gazetecilere yayınlanması amacıyla gönderilen e-postanın alt kısmında "SGK bu mesajin içerdigi bilgilerin dogrulugu veya eksiksiz oldugu konusunda bir garanti vermemektedir." ibaresi bulunuyor. 

Bununla da sona ermiyor SGK'nın uyarısı, "Bu e - postanin içerdigi bilgiler (ekleri dahil olmak üzere) gizlidir." notu da düşülmüş... Üçüncü kişilere açıklanmasının sakıncalı olabileceği de kaydediliyor.

Hal böyleyken, kamuoyuna duyurulması amacıyla medya kuruluşlarına gönderilen haber metnine acaba kuşkuyla yaklaşıp, doğruluğuna garanti verilmediği uyarısı gözönüne alınmalı mı? "Gizli içerik" ibaresi dikkate alınacak olursa da bu e-posta içeriğinde duyurulması  ricasıyla gelen haberi yayına girmeden imha etmek mi doğrudur?

SGK İl Müdürlüğü'nce tarafımıza gönderilen haber metnini ne yazık ki, nitelikli ve doğru haberler sunma amacı taşıyan Kapadokya Medya Grup olarak "SGK bu mesajin içerdigi bilgilerin dogrulugu veya eksiksiz oldugu konusunda bir garanti vermemektedir" ibaresini önemseyerek yayınlayamıyoruz.