Nevşehir Devlet Hastanesi çevresinde önemli değişimler sağlayacak Şifa Meydanı’nda Nevşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz ay içinde başlatılan çevre düzenleme ve yol genişletilmesine yönelik çalışmalar aralıksız devam ediyor. Nevşehir   Belediye Başkanı Hasan Ünver’in koordinesinde sürdürülen çalışmalarda Şifa Meydanı adeta bir Arı Kovanını anımsatan görüntülere sahne oluyor.

Devlet Hastanesi’nin Nevşehir’e yakışır bir düzeyde sağlıklı alt ve üst yapıya kazandırılmasının yanı sıra,geçtiğimiz yıllarda yaşanan trafik sıkışıklığı ve otopark sorunun da köklü bir şekilde çözüme ulaştırılmasını amaçlayan çalışmalara Nevşehir Belediye Başkanı koordine ediyor.

Nevşehir Belediyesi’nin   çevre düzenleme ve yol genişletmeye yönelik planlamalarının sağlıklı bir şekilde  kısa sürede tamamlanması için  tüm hizmet birimlerini de adeta seferber  ettiği çalışmalarda,  Devlet Hastanesi’nin bulunduğu Meydanın ismi Şifa Meydanı olarak belirlendi.

Devlet Hastanesine girişler çift taraflı olarak sağlanırken, dış yüzeyi Nevşehir’in ünlü Sarı taşı ile kaplanacak 15 metrelik Saat Kulesi’nin de yapım çalışmaları devam ediyor.

Şifa Meydanı’nın işadamı Ulutaş  Dirlik ’in ailesi adına yaptıracağı Darüşşifa Camiinin de yapımı tüm hızıyla devam ederken, özellikle Gülşehir ilçesinden Nevşehir Devlet Hastanesi’ne yapılacak hasta nakillerinin daha hızlılık içerisinde çözüme kavuşturulması için Sulusaray yolu ile bağlantı oluşturacak yolda da düzenleme çalışmaları halen sürüyor.

Devlet Hastanesi Şifa Meydanında daha modern bir görüntünün de oluşumuna önemli katkı sağlayacak çevre düzenleme çalışmalarında yol kenarları ile orta refüjlere de Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından Yayılıcı Gül, Japon Taflan, Mavi Ladin,Ihlamur ve Kırmızı Çınar Yapraklı Akçaağaç’ın da ekimleri tamamlandı.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in de tüm mesaisini verdiği Devlet Hastanesi Şifa Meydanı,yollarda kilitli parke taşı döşeyen işçilerin yanı sıra iş makinalarının yoğun çalışmaları ile adeta Arı Kovanı görünümü veriyor.