Her yanı tarih ve destanlarla dolu olan Nevşehir'in Tarihine not düşmek için büyük fırsat! Siz de Nevşehir Tarihine Bir  İmza Atmak İster misiniz ? Nevşehir'de şimdi yüzyıllar boyu hizmet edecek büyük bir eser canlanıyor. Anadolunun kadim kendi Nevşehir tarihine bırakacağınız eserler sizleri memleketinizde ölümsüzleştirebilir.

Nevşehir’de gelecek yüzyıllara bırakılabilecek en önemli eser olarak da değerlendirilen Nevşehir Külliyesi, hayırseverlerin yakın ilgi ve destekleri ile yükselmeye devam ediyor.

Nevşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve belediye ile Nevşehir Külliyesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile işbirliği halinde devam eden Nevşehir Külliyesi, Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin de özelliklerini yansıtıyor.

Ali Dirikoç Bulvarı üzerinde 3 kattan oluşacak ve açık ve kapalı mekanlarıyla 11 bin 500 kişinin aynı anda ibadet edebileceği camii, gasilhane, gusülhane, morg, kadın ve erkek taziye evi, 500 kişilik konferans salonu, Alimler misafirhanesi ve kütüphane ile dini eğitimlerin gerçekleştirileceği çeşitli sosyal donatılarında yer alacağı Nevşehir Külliyesi, kendi ölçeğinde şehir merkezinde Cumhuriyet döneminin ilk yapısı unvanını da kazanacak.

Nevşehir’de hayır işleri ile adeta yarışan hayırseverlerin yaptığı katkılar ile devam eden Nevşehir Külliyesinin dört bir yanındaki minarelerin de yapım çalışmaları son aşamaya geldi.

2017 yılı içerisinde hizmete kazandırılması planlanan Nevşehir Külliyesinde, bu yıl sonuna kadar kaba bölümlerinin inşaatının tamamlanması öngörülüyor.
Nevşehir Külliyesi ile birlikte külliye çevresinde 52 bin metrekarelik alanda şehir meydanı da oluşturulacak.

2017 yılı  içerisinde hizmete kazandırılması planlanan Nevşehir Külliyesinde,  bu yıl sonuna kadar  kaba bölümlerinin inşaatının tamamlanması öngörülüyor.
Nevşehir Külliyesi ile birlikte külliye çevresinde  52 bin metrekarelik alanda  şehir meydanı da oluşturulacak.