-ÇATISI AKAN OKULLAR VARKEN 50 BİN TL'YE MAKAM ODASI

Okulların açılmasına az bir süre kalmasına rağmen Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek'in çatısı akan ve boyası dökülen okulları unutup, kendine 50 Bin TL'lik yeni makam odası ayrıca mutfak ve çay ocağı yaptırması tepkilere yol açtı.

Nevşehir genelinde onlara okulun çatısının aktığını, bir o kadar okulun acil boya ihtiyacı olduğunu belirten Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur; "Okullarımızın telafi edilmesi gereken onlarca sıkıntısı varken, Milli Eğitim Müdürlüğü personeli oda sıkıntısından dolayı ufak odalarda 4-5 kişi hizmet vermeye mahkum olmuşken Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek'in bir kaç odadan personel çıkartarak aynı odalara şahsi keyfi için kendine ait mutfak ve çay ocağı yaptırması ayrıca da kendine sıfırdan 50 Bin TL'lik yeni makam odası yaptırması akıllara durgunluk veren bir icraat olmuştur" dedi.

Mustafa Uğur sözlerine şu şekilde devam etti; "Kısa bir süre sonra okullarımızın açılacağı bilinen bir gerçek iken devletin ve milletin parasını şahsi keyfine harcayan Milli Eğitim Müdürü Nevşehir bürokrasisi için kara bir leke olmuştur. Milli Eğitim Müdürü neden okullarımızın eksiklerini ya da personelinin sarf malzemelerini temin için çalışmamaktadır anlamış değiliz. Nevşehir Vali Yardımcıları, daire müdürleri dahil tüm personel hükümet konağı yemekhanesinden yemek yerken bu Milli Eğitim Müdürü'nün ne gibi bir özeliği vardır ki müsriflik yaparak şahsına ait mutfak yaptırma lüksü hissetmiştir? Milletin vergisi ile keyif sürmek her şeyden önce haramdır, bunu bir eğitimcinin yapması ise çok acıdır" dedi.

Uğur konuşmasının sonunda Başbakan Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın Nevşehir'de eğitimin başarı sağlaması ve kurum içi refahı sağlamak adına bu olumsuzlukları engellemeleri için adım beklediklerini belirtti.