Nevşehir Ticaret Borsası (NTB) her yıl geleneksel olarak düzenlediği Muharrem ayı aşure dağıtımını, bu yıl zahire pazarı içerisinde gerçekleştirdi. 

Nevşehir Ticaret Borsası bolluk bereket getirmesi temennisi ile zahire pazarı önünde kurulan kazanlardan vatandaşlara 1000 kişilik aşure dağıttı.  

Nevşehir Ticaret Borsası (NTB) her yıl geleneksel olarak düzenlediği Muharrem ayı aşure dağıtımını, bu yıl zahire pazarı içerisinde gerçekleştirdi. Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk tarafından Okunan duanın ardından başlayan Aşure dağıtımı etkinliğine Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Ebubekir Gizligider, İl Müftüsü Yakup Öztürk, Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş ve yönetim kurulu üyeleri, Nevşehir zahire pazarı esnafları ile vatandaşlar katıldı.

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Ebubekir Gizligider ve Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş kazanın başına geçerek vatandaşlara kendi elleriyle aşure dağıttı.

Muharrem ayı dolayısıyla Nevşehir Ticaret Borsası tarafından hazırlanan aşureyi sıraya giren vatandaşlara ikram eden Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, "Aşuremiz mübarek olsun, afiyet olsun" dedi. 


Muharrem ayının hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş da, ”Aşure gününün, milletimizin huzur, güven, karşılıklı sevgi ve saygı içerisinde birbirine kenetlendiği bu dönemde hayatımıza ayrı bir tat ve renk katmasını diliyorum." dedi. Salaş, Toplumsal birleşmenin ve toplumsal barışın devamı için bu tarz etkinlik yapıyoruz. Mübarek bir günün kutlanmasıyla insanlarımızın manevi yönü de güçlenecektir. Bu etkinlikler bu nedenle de ayrı bir önem arz etmektedir. Etkinliğimize katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra Vali AKTAŞ ve milletvekilleri esnaf ve vatandaşların  Muharrem ayını tebrik ederek aşure ikramında bulundu.  

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş , AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Ebubekir Gizligider ve Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş daha sonra zahire pazarı esnafı ile sohbet ederek istek ve taleplerini dinledi.