Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Yatağının altında döviz olanlar parasını altına dönüştürsün, TL'ye dönüştürsün. Türk lirası değer kazansın” çağrısına bir destek de Nevşehir Ticaret Borsasından geldi. Erdoğan’ın  'dövizi, altını, doları bozdurup TL'ye geçin' çağrısına 'destek olmak için' Nevşehir Ticaret Borsası, Dolar ve Euro’nun yükselişi nedeniyle büyük bir kampanya başlattı. 

Nevşehir Ticaret Borsası bugün başlattığı kampanya ile Nevşehir Hayvan Pazarı ve Nevşehir Zahire Pazarına "Pazarımızda Dolar ve Euro Geçersizdir" pankartı asarak, dolar ve euro üzerinden alışverişi durdurdu.

Nevşehir Ticaret Borsası dolar ve euro’ya karşı savaş açtı!
Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş öncülüğünde başlatılan kampanya ile son günlerde Avrupa ve Amerika tarafından Türkiye’ye yapılan yaptırımlara tepki gösterdi. Tankları durduran Millet Doları'da düşürmesini bilir açıklamasında bulunan Salaş, Nevşehir
 Zahire pazarı ve hayvan pazarına 'Pazarımızda Dolar ve Euro Geçersizdir’ yazılı pankart asarak, dolar ve euro üzerinden alışverişi durdurduklarını söyledi. 

"Tankları durduran Millet Doları'da düşürmesini bilir..."


Konuyla ilgili açıklama yapan Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, “15 Temmuz’da tankla, tüfekle, F-16’larla gerçekleştiremedikleri darbe girişimini şu anda Avrupa, Amerika ekonomik olarak gerçekleştirmek istiyor. Bizler de Anadolu insanları olarak bundan sonra pazarımızda euro ve dolar geçmeyecek. Biz inadına Türk parasını kullanarak, inadına üreterek, inadına yatırım yaparak Türk ekonomisini ayakta tutacağız. Bunun için de söz veriyoruz.” dedi.

Gerek Nevşehir Zahire pazarı, gerekse Hayvan Pazarındaki üreticiler ise, "Nevşehir Ticaret Borsasının başlattığı Kampanyaya destek verdiklerini belirterek, Bunların ne parası lazım, ne eurosu ne de başka bir şeyi. Biz kendi işimizi kendimiz yapacağız. Bizde bundan böyle Türk parası geçer. Dolar ve euroyu tanımayız” diyerek destek verdiler.