Nevşehir Ticaret Borsası ve Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odasından yaklaşık 30 kişilik bir heyet Bugün başlayacak olan Türk-Arap İş Adamları Derneği'nin (TURAB) planladığı Gıda ve Gıda Teknolojileri Zirvesi ve İkili İş Görüşmeleri Organizasyonu'na katılmak üzere İzmir e gittiler.

 

“NEVŞEHİR KAPADOKYA VE ÜRÜNLERİ TURAB İZMİR ÇEŞME FUARI'NDA TANITILACAK”

Ticaret Borsası ve NTSO Nevşehir Valiik ve Nevşehir Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün ortaklaşa oluşturduğu konsesyumla Türk-Arap İş Adamları Derneği'nin (TURAB) planladığı Gıda ve Gıda Teknolojileri Zirvesi ve İkili İş Görüşmeleri İzmir Çeşme TURAB Fuar Organizasyonu'nda Nevşehir ve Kapadokya bölgesinin tarımsal ve gıda ürünlerinin tanıtımı gerçekleştirilecek.

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Nevşehir Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz,Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş,NTB Meclis Başkanı Aydın Karayılan,NTSO Başkan Yardımcısı Ömer Güçlü,NTB Genel Sekreteri Uğur Aydoğan,FİB Haber Genel Koordinatörü Fikret Çapacı ile NTB ve NTSO dan oluşan yaklaşık 30 kişilik Nevşehir Heyeti İzmir e adeta çıkarma yaptılar.

Bu sabah ;Kayseri aktarmalı Uçakla İzmire hareket eden Nevşehir heyeti ilk gününde önce panoramik şehir turu,Tarihi Kadifekale,Asansör,Alsancak,Kordon,Göztepe gibi mekanları gezerek birlik ve beraberlik örneği ile güzel bir kaynaşma sergileyerek Türk-Arap İş Adamları Derneği'nin (TURAB) öncesi moral depoladılar.

Tarihi mekanlar ve doğal güzellikleriyle İzmir i yakından tanıma şansı yakalayan Nevşehir Heyeti tur otobüsünde Rehber eşliğinde gezisini sürdürürken Damla Turizm Sahibi Coşkun Kırtıl da İzmir deki bu organizasyonda Nevşehir heyetine eşlik etti.   

İzmir Çeşme de Nevşehir adına kiralanan stantta Nevşehir ve Kapadokya bölgesinin tarımsal ve gıda ürünlerinin tanıtımı gerçekleştirilecek. Programa konu ile ilgili 400 kişilik yatırım ve gıda alım heyetleriyle birlikte, ülkemiz Türkiye de görev yapan 22 Arap ülkesi büyükelçileri de katılacak. Toplantılarda Arap ülkelerinin İş adamları,Ticaret ve Sanayi Odası başkanları ve tarım konusunda görev yapmakta olan devlet yetkilileri de bulunacak...