Sizin Oraların nesi meşhur sloganı ile Antalya Ticaret Borsası'nın destekleriyle gerçekleştirilen Fuar, Anadolu’nun yöresel ürünlerini Antalya’da  buluşturuyor.
Yerli ve yabancı 100.000 ziyaretçi hedeflenen, 7.YÖREX Yöresel Ürünler Fuarında Nevşehir Ticaret Borsası Nevşehir'in yöresel ürünlerini Antalya'da sergiliyor.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Gümrük ve Turizm İşletmeleri Tic.A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, NTSO Meclis Başkanı Seyit İnce, NTB Meclis Başkanı Mehmet Havalı, Ürgüp Ticaret Odası Başkanı Ahmet Aydın'ın da katılımıyla bu sabah 11:00 de açılışı gerçekleştirilen YÖREX, 70 ilden binlerce yöresel ürünü ziyaretçiyle buluşturacak. 

Antalya EXPO Center'da kapılarını 7. kez açan Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX)na Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Nevşehir Ticaret Borsası ve Ürgüp Ticaret Odasından geniş bir katılımla yer alıyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) desteği ve Antalya Ticaret Borsasının (ATB) organizasyonuyla bu yıl 7'incisi düzenlenen fuara Nevşehir'in damgasını vurması bekleniyor.

Nevşehir standında Nevşehir Kabak çekirdeğinden, Kuru üzüme, Pekmez'den Un'a, Köftürden lokuma kuruyemişe kadar çok sayıda Nevşehir yöresel ürünleri sergilecek. Ayrıca standda Nevşehir ve Kapadokya da tarihi ve doğal güzellikleriyle tanıtılacak.

GİRİŞLER ÜCRETSİZ

ATB Başkanı Ali Çandır, 6 yıldır düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı'nın bu yıl daha renkli geçeceğini söyledi. Bugüne kadar düzenlenen YÖREX'te 500 bin kişiyi Anadolu'nun zenginlikleriyle buluşturduklarını bildiren Ali Çandır, "Alıcı ve satıcıları buluşturarak ülkemizin eşsiz lezzetlerini dünyaya açtık. Yöresel ürün pazarını canlandırdık, yerinde istihdama, yerel ekonomiye ve yörelerin tanıtımına katkı sağladık. Atalarımızdan bize emanet, kıyıda köşede kalmış, kaybolmaya yüz tutmuş zenginliklerimizin hakkını hukukunu koruyarak ekonomiye tekrar kazandırmak için çalıştık" diye konuştu.

Ali Çandır, bu yıl ziyaretçi hedefinin 150 bin olduğunu söyledi. Yöresel Ürünler Fuarı'na girişin ücretsiz olduğunu vurgulayan Çandır, fuarın 5 gün boyunca 10.00- 20.30 saatleri arasında gezilebileceğini kaydetti. YÖREX'e gelen ürünlerin coğrafi işaretli ürünler olduğunu ya da coğrafi işaret başvurusu olan, olmaya aday ürünler olduğuna değinen Çandır, “YÖREX Anadolu'nun gerçek değerlerini ziyaretçi ile buluşturuyor" dedi.

SAFİYE SOYMAN İLE EŞİ FAİK'DE BU FUARDA

ATB Başkanı Ali Çandır, 27 Ekim Perşembe günü ünlü sanatçı Safiye Soyman ile eşi Faik Öztürk'ün YÖREX'te stantları gezeceğini anlattı.

COĞRAFİ İŞARETLER SEMİNERİ 

YÖREX'in ikinci günü 27 Ekim Perşembe günü TOBB'un öncülüğünde 4'üncü Uluslararası Akdeniz Ülkeleri Coğrafi İşaretler Semineri düzenleneceğini bildirirken, coğrafi işaretlerin yerel kalkınma hamlesi olduğunu ifade etti.

ATB Başkanı Çandır, YÖREX'e başından beri destek veren TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na, oda ve borsa başkanlarına, kalkınma ajansları, yerel yönetimler ve üreticilere teşekkür etti. Çandır, tüm Antalyalıları yöresel şölen YÖREX'e davet etti.