Kurban Bayramı Arefesinde Nevşehir Ticaret Borsası tarafından vatandaşlara kardeşlik Aşı dağıtıldı.

Nevşehir Ticaret Borsası tarafından Hayvan pazarında Kurban Bayramına özel bir program düzenlenerek bin kişiye kardeşlik aşı aşure dağıtıldı.

Nevşehir Ticaret Borsası'nın üstlendiği aşure programında vatandaşlara bin adet aşure dağıtılırken Nevşehirli imamın okuduğu Dua ve Kur`an-ı Kerim tilaveti ise vatandaşlara duygulu anlar yaşattı.

Bu sabah Nevşehir Hayvan Pazarında okunan duaların ardından "Kardeşlik Aşı" vatandaşlara dağıtıldı.

İHTİYACIMIZ VAR

Program sonrası açıklamada bulunan Nevşehir Ticaret Borsası  Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, Bugün burada Borsamız tarafından düzenlenen proğramla yaklaşık bin vatandaşımıza Kardeşlik Aşı ikramında bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Aş ikramı, kültürümüzde bulunan eski bir gelenektir. Ocağın tütmesi, aşın kaynaması toplumsal yaşamın, birlik, beraberlik, refah ve mutluluğun, özgürlüğün, ailenin, sevginin, paylaşmanın sembolüdür. Kardeşlik aşı ikramı ile vatandaşlarımızı kaynaştırma, kardeşlik ve hoşgörü duygularının yaygınlaşmasına vesile olmak istedik. Bu vesile ile Arefesinde olduğumuz Kurban Bayramının ilimize, ülkemize, bölgemize, barış, huzur ve kardeşlik getirmesi için dua ediyoruz. Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularına her zamankinden daha çok ihtiyacımız var.” dedi.
 
KARDEŞLİK DUYGULARI
Nevşehir hayvan pazarında vatandaşların büyük ilgi gösterdiği kardeşlik aşı programında 1000 kişiye kardeşlik aşı olarak aşure dağıtıldı.