NEVŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI HASAN ÜNVER; “NEVŞEHİR TİCARET KOMPEKSİNİN YAPIMINA İLİŞKİN ENDİŞEYE GEREK YOK”...

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Belediyesi tarafından projelendirilen Nevşehir Ticaret Kompleksi’nin yapımına ilişkin halkımızın endişelenmesine mahal verecek herhangi bir durumun söz konusu olmadığını açıkladı.

Son günlerde Nevşehir Ticaret Merkezi’nin yapımının gecikmesi yönünde ortaya atılan bir dizi iddialara ilişkin açıklamada bulunan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, ana merkezde yapılandırılması ile de sosyal hayatın renkleneceği bir yaşam merkezine dönüştürülmesi planlanan Nevşehir Ticaret Kompleksi ile ilgili olarak Nevşehir Belediyesi olarak tüm yasal uygulamaların sonuna kadar yürütüleceğini dile getirdi.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, bu yönde halkımızın endişelenmesine mahal verecek herhangi bir durumun söz konusu olmadığını dile getirerek şu açıklamalarda bulundu; “Nevşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve 60 bin 471 metrekare kapalı inşaat alanına sahip  Nevşehir  Ticaret Kompleksi  içinde ,  iki katlı otopark, 2 katlı alış veriş merkezi ve çok sayıda işyerinin olduğu, Kule cephelerinde yapılacak megaboardlar  ve ses sistemleri sayesinde de çeşitli etkinliklerin yapılabileceği ve Modern kent oluşumunun en temel yapı sistemlerinden biri olarak da değerlendirilen  Nevşehir  Ticaret Kompleksi’nin Nevşehir’in ana merkezinde olması nedeniyle sosyal hayatın da renklendirileceği bir yaşam merkezi  haline de gelecek  sosyal, kültürel hareketliliğin artırılmasında önemli bir rol üstlenmesi de hedeflenmiştir ve ihalesi yapılmıştır.

          İhaleyi alan yüklenici firma 01,07,2013 tarihinde çalışmalara başlamış olup hafriyat esnasında ortaya çıkan bazı olumsuzluklardan dolayı iş programına uyamamıştır. Bu nedenle yüklenici firma ile yapılan sözleşmeye göre 01,09,2014 tarihinde bitirmesi gereken yapım işinde gecikmeler yaşanmıştır. Bu sebeple söz konusu işe ait sözleşmeye göre günlük gecikme cezası ve günlük iş programına uymama cezası uygulanıp gerekli yasal işlemler yapılmaktadır. Belediyemiz olarak sözleşmeyi imzaladığımız yüklenici firma HPC PAK İnş. Proj. Eml.Turz. İml. İth.İhr.Nak.San ve Tic.Ltd.Şti  olup, söz konusu yapım işi bu firmanın sorumluğundadır.

          Yüklenici firma 15 aralık 2014 tarihi itibari ile idaremize başvurmuş hava şartlarının olumsuz seyrettiğinden dolayı imalatların sağlıklı bir şekilde yapamayacaklarını belirtmiştir. Belediyemiz bu konuyla ilgili sözleşme hükümlerine göre işlem yapmaktadır.

           Belediyemizin herhangi bir zarara uğramaması için verilen gecikme cezalarının  ve yasal takip işlemlerinin devam ettiği en kısa sürede çalışmalara başlamaları gerektiği hususu ihtaren tebliğ edilmiştir.Çalışmalara başlanmaması halinde sözleşme gereği ihale fesih edilecek olup maddi ve manevi tüm zararlar için yasal yollara başvurulacaktır.

          Bu nedenle halkımızın endişelenmesine mahal verecek bir durum söz konusu olmayıp, Belediyemizin kontrolü altında gerekli tüm hukuki işlemler devam etmektedir.”