Nevşehir merkez Mehmet Akif Ersoy Mahallesi TOKİ'de susuz kalan vatandaşlar duruma isyan ederek "Ne olur bu sorunları artık görün.” diyerek olaya ilgisiz kalan yetkililere tepki gösterdiler.

FİB Haber.Com WhatsApp ihbar hattını arayan çok sayıda vatandaş 2 Gündür susuz kaldıklarını belirterek yaşadıkları sorunlarına acilen çözüm bulunmasını istiyor.

Yaşadıkları durumu tam manasıyla Rezalet olarak değerlendiren Site yöneticiside yaptığı açıklamasında su belli aralıklarla geliyor, tazyik olmadığı için depolar dolmadan kesiliyor. Depolardaki sularımız da bitti. Bu sebeplede susuz kalan vatandaşlarımız büyük mağduriyet yaşıyor. Toki de vatandaşlarımızın bu derdine yetkililerin el atmasını bekliyoruz dedi. 

Öte yandan Terminal 750 konut yeni Toki mahalle sakinleri de ne elektiriğimiz ne suyumuz . Kış geliyor bebeklerimiz var. Site sakinleri olarak çok mağduruz. Bir an önce sorunumuza çözüm bulunmasını istiyoruz dediler.

Konu hakkında Enerya Kapadokyagaz'dan Açıklama Geldi;

22.09.2016 tarihinde haber sitenizde çıkan “Nevşehir TOKİ'de susuz kalan vatandaşlar isyan etti” başlıklı haberde site sakinlerinin doğal gaz olmamasıyla ilgili iddialar yer almaktadır. Konuyla ilgili Enerya Kapadokyagaz olarak açıklama yapma gereği doğmuştur.   

Enerya Kapadokyagaz olarak Nevşehir 4. Etap 750 Konut Projesi’nin doğal gaz alt yapı çalışmalarını yaklaşık 1 yıl önce tamamladık. Bina girişlerine kadar doğal gaz arzı sağlanmış durumdadır. Şirketimizle TOKİ Site Yönetimi arasında Abone Bağlantı Anlaşmaları imzalanmaya başlanmıştır. Abone Bağlantı Anlaşması imzalayan blokların kolon projelerinin onay süreci devam etmektedir.

Merkezi sistem ısınma için TOKİ Site Yönetimi ile Abonelik Sözleşmesinin imzalamasına müteakip daire sahipleri ısınma için doğal gaz kullanmaya başlayabileceklerdir. Ayrıca site sakinleri ocak ve şofben kullanımı için bireysel abonelik için başvurarak sözleşmelerin imzalanmasından sonra doğal gaz kullanabileceklerdir.
            İlginiz için teşekkür eder, iyi çalışmalar dileriz.