Yapımına 2013 yılında başlanılan ve Temmuz ayında tamamlanması planlanan yeni hizmet binalarının 9 bin 773 metre kare kapalı alana sahip olduğunu ifade eden TUİK Bölge Müdürü Üzeyir Karakuş, kurumlarının Ankara’dan sonra en büyük hizmet binası olma özelliği taşıyan binanın içerisinde Kurumsal Bilgi İşlem Yedekleme Merkezi, Toplantı Salonları, Konferans Salonları, Eğitim Merkezi, Hizmet Binası, Yemekhane ve sosyal tesislerin bulunacağını açıkladı.

10 bin metrekarelik bir alan üzerinde yapımı devam eden Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) Nevşehir Bölge Müdürlüğü Hizmet Binası'nın inşaatı sürüyor.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından ihalesi gerçekleştirilen TÜİK Nevşehir Bölge Müdürlüğü hizmet binası, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kompleksi yanında, Nevşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen yaklaşık 10 bin metrekarelik alan üzerinde yapılıyor.

Hizmet binasında idari ve sosyal mekanların yanı sıra 120 ve 250 kişilik konferans salonu ile TÜİK'in bilgi işlem yedekleme merkezi de modern hizmet binasında hizmete kazandırılacak