NEVŞEHİR UMKE ÇADIR HASTANE KURULUM EĞİTİM VE TATBİKATINA KATILDI

 

Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), çadır hastane kurulumu eğitim ve tatbikatına katıldı.

Kayseri ilindeki Atatürk Spor Kompleksi Kadir Has Stadyumu otopark alanında gerçekleştirilen Mobil Şişme Çadır Hastane Kurulum Eğitim Ve Tatbikatına 11. Bölge İlleri olan Nevşehir, Kayseri ve Niğde İllerinden toplam 17 kişilik UMKE ekibi katıldı. Gerçekleştirilen eğitim ve tatbikatta UMKE Personelleri mobil şişme çadır hastane kurulumu eğitimi aldılar ve çadır hastane kurulumunu başarı ile tamamladılar. UMKE Ekiplerine ayrıca herhangi bir Kimyasal, Biyolojik, Radyasyon ve Nükleer Tehlike (KBRN) olaylarına karşı alınacak olan sağlık tedbirleri arasında yer alan Dekontaminasyon Çadırı kurulumu anlatılarak burada kullanılan malzemeler hakkında da gerekli bilgiler verildi.


Acil ve olağan dışı durumlar ile doğal afetlere her zaman hazırlıklı olmak amacıyla sürekli eğitim ve tatbikatlar ile kendini geliştiren Nevşehir UMKE katıldığı bu eğitim ve tatbikatı da başarı ile tamamladı.


Konu ile ilgili açıklamada bulunan Nevşehir İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim ÜNLÜBAY, Nevşehir UMKE’nin gerek UMKE 11.Bölge İlleri ile beraber, gerekse ilimiz geneline bu tür eğitim ve tatbikatları devam ettirdiklerini belirtti. Nevşehir UMKE’nin her zaman için acil ve olağan dışı durumlar ile her türlü doğal afetlere karşı hazırlıklı olduklarını ifade eden Ünlübay, Nevşehir UMKE Personellerine çalışmalarından dolayı teşekkür ederek başarılar diledi.