Bu yıl “8. Kapadokya Kadın Buluşması” kapsamında Kapadokya bölgesini gezmeye gelen 1.200 sığınmacı mülteci kadın için sağlık tedbirleri Nevşehir UMKE tarafından alındı.

Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği ile Sığınmacı ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD) işbirliğinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile gerçekleştirilen ve bu yıl 8.si düzenlenen organizasyonla Kapadokya'ya gelen 1.200 sığınmacı ve mülteci kadın bölgeyi ziyaret etti. Nevşehir, Kırşehir, Niğde, Kayseri ve Aksaray illerinde ikamet eden,  İran, Irak, Afganistan ve Suriyeli sığınmacı ve mülteci kadınlar, gün boyunca Ürgüp’te bulunan üç güzeller, Paşabağları, Uçhisar, Zelve, Ortahisar ve Göreme’de bulunan tarihi ve turistik mekânları ziyaret ederek, bölgenin eşsiz güzelliklerini görme imkânı buldular.

Gerçekleştirilen Kapadokya turunda sağlık tedbirleri Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri Ekibi tarafından alınarak, gezi sırasında rahatsızlanan ziyaretçilere ilk müdahale Ekiplerce olay yerinde anında yapıldı.