Demokratikleşme Paketi'nde Yer Alan Teklif Genel Kurulda Görüşülüyor...

Meclis Genel Kurulu'nda, Demokratikleşme Paketi'nde yer alan, Nevşehir Üniversitesi'nin adının Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Siirt İli Aydınlar İlçesinin adının "Tillo" olarak değiştirilmesini öngören teklif görüşülüyor.

-Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı,  "İnşallah önümüzdeki tercihler meselesini, tıpkı üniversitelere giriş meselesinde olduğu gibi bütün yedek listeleri, kontenjanlar dolana kadar işletilecek şekilde  düzenleyeceğiz" dedi. 

Avcı, Nevşehir Üniversitesi'nin adının Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Siirt'in Aydınlar ilçesinin adının Tillo olarak değiştirilmesini öngeren kanun teklifinin Tbmm Genel Kurulu'ndaki görüşmelerinde, soruları yanıtladı.-CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Nevşehir Üniversitesi'ne Hacı Bektaş Veli isminin verilmesinin geç ama olumlu bir adım olduğunu kaydetti.

Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi" teklifi genel kurulunda.AK Parti Nevşehir Milletvekili Av.Ebubekir Gizligider Yaklaşık 1-1.5 saat sonra Nevşehir Üniversitesinin adının değiştirilmesi hususunda söz alarak teklif sahibi olarak konuşacak.