Üniversitemiz Mühendislik-Mimarlık Fakülte binası içerisinde düzenlenen açılış törenine; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Çetin Pekacar ve Prof. Dr. İsmail Bekci, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nesimi Aktaş, üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrencileri katıldı.

Açılışta  bir konuşma yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç,  Mühendislik-Mimarlık Fakültesine kazandırılan;  Çevre Mühendisliği Su ve Atık Su Laboratuvarı, Gıda Mühendisliği Protein Yakma Ünitesi, Metalurji Malzeme Mühendisliği Metallografi Laboratuvarı, Gıda Mühendisliği Genel Uygulama Laboratuvarı, Gıda Mühendisliği Enstrümantal Analiz Laboratuvarı, Jeoloji Mühendisliği Mineraloji-Petrografi Numune Hazırlama Laboratuvarının hayırlı olması temennisinde bulundu.

Rektörümüz daha sonra beraberinde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Çetin Pekacar ve Prof. Dr. İsmail Bekci, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nesimi Aktaş ile birlikte laboratuvarların açılışını gerçekleştirdi. Açılış sonrası araştırma ve uygulama laboratuarlarını gezerek incelemelerde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Kılıç, laboratuarlar ile içerisinde yer alan araç gereçler hakkında Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nesimi Aktaş ve öğretim elemanlarından bilgi aldı.