Nevşehirli hayırsever iş adamı Ali Dirkoç tarafından anne ve babası için yaptırılarak Nevşehir Üniversitemize bağışlanacak olan Kreş ve Anaokulu binasının temel atma töreni havanın soğuk ve yağışlı olması sebebiyle bugün Nevşehir Üniversitesi Kapalı Yemekhanesinde gerçekleştirildi.

 Neü Ali Dirikoç Anaokulu'nun Temeli Atıldı...

Törene Vali Abdurrahman Savaş,AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Erdal Feralan,Murat Göktürk, Belediye Başkanı Hasan Ünver, Garnizon Komutanı Jan. Kıdemli Albay Dursun Eğtuğrul, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Ticaret Borsası Başkanı Tuncer Gök, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen,Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil,İl Müftüsü Yakup Öztürk,İl Tarım Müdürü Okan Yılmaz,İ Milli Eğitim Müdürü Abdulagur Büyükfırat,Hayısever İşadamı Ali Dirikoç, üniversite öğretim görevlileri,İş Adamları Yakup Zağlanmış,Cavit Dirikoç,Atıf Bilgin,Ahmet Avlanmaz, Ahmet Yücel, İnşaat Mühendisi Faik Yücel Eski Nevşehir Belediye Başkanı Yahya Yılmaz ve Basın mensuplarıyla çok sayıda davetliler katıldı. ...

 

Tören öncesi Açış konuşması yapan NEÜ Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Üniversitemiz yerleşkesinde yeni düzenlemelere gidildiğini ifade ederek Üniversitemizin giderek büyüdüğünü ve eğitim alanlarımızın planlamalarının gelecekteki ihtiyaçlarımızı karşılayacak şekilde düzenleneceğini belirtti.  NEÜ Rektörümüz Sayın Kılıç konuşmasında Eğitime yapılan yardım ve desteklerin önemine dikkat çekerek Nevşehir Üniversitemiz Anaokulu Binasını yaptıran Hayırseverimiz Ali Dirikoç teşekkür ediyorum ve yapılan yardımların artarak devam etmesini ümit ettiğini belirtti. Rektör Kılıç ayrıca Nevşehir Üniversitemiz kuruluş çalışmalarında büyük katkıları olan Eski Nevşehir Valimiz Şinasi Kuş u da yad ederek Allahtan rahmet diledi.

 Milletvekili Erdal Feralan da ,yapılacak binanın eğitim alacak çocuklara hayırlar getirmesini temenni ederek Hayırseverimiz Ali Dirikoç a teşekkür etti. Milletvekilimiz Sayın Feralan Nevşehir Birlik ve beraberliğinin önemine dikkat çekerek Nevşehir de güzel şeyler oluyor.Üniversitemizin büyümesine şahitlik yapıyor olmak ve Üniversitemiizin gelişmesine bizimde Milletvekili olarak desteklerimiz bundan önce olduğu gibi bundan sonrada sürecek dedi.

 

Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş ta konuşmasında Üniversitenin büyümesinin Nevşehir’in büyümesine, Nevşehir in büyümesinin de Üniversitenin büyümesine bağlı olduğunu vurgulayarak Nevşehir Üniversitesinde ki gelişmelerin haklı gururunu yaşıyoruz dedi.Vali Savaş ayrıca meslektaşı merhum eski Nevşehir Valisi Şinasi Kuş un vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

 

Daha sonra Nevşehirli hayırseverimiz Sayın Ali Dirikoç a Plaketini Nevşehir Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof.Dr.Filiz Kılıç ve Nevşehir Valimiz Sayın Abdurrahman Savaş takdim ettiler.

 

Plaket ve Konuşmaların ardından Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk ün duaları ile kurban kesimi ve sonrasında da Butonlara basılarak G3 Bağlantısıyla inşaat alanından görüntüler eşliğinde sembolik Temel atma törenleri gerçekleşitirildi.

 

Törenin ardından Davetlilere çeşitli ikamlar verildi. Günün anısına çekilen fotoğrafların ardından tören sona erdi.

 

Hayırseverimiz Ali Dirikoç tarafından yaptırılan ve İnşaatını Yüceliş İnşaat Faik Yücel’in yaptığı Nevşehir Üniversitesi Anaokulu Temel Atma Törenleri FİB Ajans Organizasyon tarafından gerçekleştirilirken Sunumlarını Fikret Çapacı yaptı.

 Kreş ve Anaokulunun Eylül ayında tamamlanması hedefleniyor.

TÖRENDEN AKILLARDA KALANLAR:

Vali Savaş, burada yaptığı konuşmada, geçtiğimiz günlerde vefat eden Nevşehir eski valilerinden Şinasi Kuş'un 1995-1996'lı yıllarda üniversitenin kurulması için ilk adımı kendisinin attığını, hatta o süreçte devlet üniversitesi kurulmazsa özel üniversite kurulmasına yönelik alt yapı çalışmaları yaptığını anımsatarak, Kuş'a Allah'tan rahmet diledi.

 

NEÜ'nün 5. yaşını doldurup 6. yaşına girdiğini, bu süreçte de anaokulu temelini atmanın güzel bir tesadüf olduğunu kaydeden Savaş, eğitimin okul öncesinde başladığını ve böyle bir eğitim yuvasında eğitim veren insanların çocukları için yapılan bir okulun son derece önemli olduğunu söyledi.

 

Feralan ise, 2007'den itibaren NEÜ'nün kampüsünün oluşturulmasında Ali Dirikoç ve Dirikoç ailesinin liderlik ettiğini ve bundan sonraki süreçte de bunun devam edeceğine inandıklarını söyledi.

 

Kayseri örneğinde olduğu gibi Nevşehir'de de her kurumla birlik ve beraberliğin sağlanarak NEÜ'nün bugün ki konumuna geldiğini ifade eden Feralan, kendilerininde Ankara'da üzerlerine düşen görevi yerine getirdiklerini son olarak NEÜ'ye 2 milyon TL'lik ek bütçe çıkarılmasını sağladıklarını belirtti.

 

Belediye Başkanı Ünver de, NEÜ'nün kuruluş sürecinde o dönemler gazeteci olarak yakından takip ettiğini, o günlerden bugüne NEÜ'nün gelişimini gururlanarak takip ettiklerini vurguladı.

 

Ali Dirikoç'un NEÜ'de ve Nevşehir genelinde önemli hayır hizmetlerinin olduğunu ve belediye olarak Dirikoç'un ismini Nevşehir'in en önemli bulvarına verdiklerini kaydeden Ünver, "Dünyada nice diktatörler gelip geçti, nice zalimler geldi geçti ama onları bilen hatırlayan çok azdır. Ama Ali ağabey gibi ölmeden dünyaya önemli hizmetleri veren hayır işi yapan insanların sonsuza denk isimlerini yaşayacaktır" dedi.

 

Ayrıca Nevşehir Kalesi ve çevresinde bulunan yeraltı şehri çalışmalarında NEÜ Jeofizik bölümünün kendilerine çok büyük katkı sağladığını ifade eden Ünver, belediye olarak Jeofizik bölümünün tüm teknik ihtiyaçlarını karşılamaya hazır olduklarını kaydetti.

 

Rektör Kılıç da, NEÜ'nün önemli eksiklerinden biri olan anaokulunu yine bir hayırsever desteği ile yaptırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

 

NEÜ'nün kurulduğu günden itibaren önemli önemli derecede hayırsever desteği aldığını üniversite şehir bütünleşmesinin önemli bir örneğinin Nevşehir'de yaşandığını belirten Kılıç, Nevşehir'in bu konumuyla her yerde örnek olarak gösterildiğini ve konuşulduğunu kaydetti.