Şampiyonanın Türkiye'nin en önemli boks organizasyonlarından olduğunu ifade eden Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç,  şampiyonaya Avrupa, dünya ve olimpiyatlarda başarı elde eden en iyi boksörlerin katıldığını söyledi. Sporcu ve teknik heyetlerin yanı sıra ailelerin bulunduğu yaklaşık bin kişi geldiği şampiyonanın ilk gününe Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ile Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak da katılarak birer konuşma yaptı. Protokol üyeleri konuşmalarında turnuvaya katılan bütün sporculara başarılar dileyerek, turnuvanın Erzurum’da yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Açılış seremonisine Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Yakutiye Belediye Kaymakamı Ahmet Katırcı, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, ETSO Başkanı Lütfü Yücelik ve çok sayıda sporsever katıldı.

1 Aralık’a kadar devam edecek olan şampiyonaya katılan Nevşehir Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcularına ve heyetine başarılar dileyen Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, üniversite olarak gerek ilimizde, gerekse ülkemizde her türlü sporun gelişmesi için her türlü desteklerinin devam edeceğini belirtti.