NEÜ sosyal tesisleri içerisinde gerçekleştirilen törene Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Erdal Feralan, Murat Göktürk, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Garnizon Komutanı Jan. Kıdemli Albay Dursun Eğtuğrul, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Ticaret Borsası Başkanı Tuncer Gök, Hayısever İşadamı Ali Dirikoç, üniversite öğretim görevlileri ve davetliler katıldı. ...

Nevşehir Üniversitesi yerleşkesi içerisinde Hayırsever İşadamı Ali Dirikoç tarafından yaptırılacak olan anaokulunun temeli atıldı.

 

NEÜ sosyal tesisleri içerisinde gerçekleştirilen törene Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Erdal Feralan, Murat Göktürk, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Garnizon Komutanı Jan. Kıdemli Albay Dursun Eğtuğrul, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Ticaret Borsası Başkanı Tuncer Gök, Hayısever İşadamı Ali Dirikoç, üniversite öğretim görevlileri ve davetliler katıldı.

 

Burada konuşan NEÜ Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, İstanbul´da yaşayan hayırsever işadamı Ali Dirikoç´un üniversitelerinin kurulduğu günden bu yana her zaman yanlarında olduğunu belirterek 2007 yılından bu yana üniversite kampüsü içerisinde çeşitli fakülte binalarının yapımını üstlendiğini ifade etti. Dirikoç´un bugün de üniversitenin önemli eksikliklerinden biri olan anaokulu konusunda kendilerine destek verdiğini ve kapalı spor salonu arkasında üniversitelerine bir anaokulu kazandıracağını kaydeden Rektör Prof. Dr. Kılıç, 2013 yılında tamamlanacak olan okulun aynı zamanda Eğitim Fakültesi için bir uygulama merkezi olacağını vurguladı. Hayısever Ali Dirikoç ise, Nevşehirlilerin yıllarca özlemini duyduğu üniversitenin kısa sürede geldiği noktanın kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Dirikoç, eğitime olan desteğinin bundan sonraki yıllarda da süreceğinin müjdesini verdi.

Dirikoç´a yaptığı katkılardan dolayı teşekkür eden Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ise, Dirikoç´un sadece üniversite kampüsü içerisinde değil Nevşehir´in çeşitli noktalarında da çok sayıda eseri Nevşehirlilere kazandırdığını söyledi. AK Parti Milletvekili Erdal Feralan´da: Ali Dirikoç, üniversitemiz kurulduğu günden itibaren yapılaşma konusunda lider oldu. Ne zaman üniversitemiz için bir ihtiyaç olsa hemen yardıma koştu. O ve onun gibi hayıseverlerimiz sayesinde NEÜ bugün Türkiye´nin en önemli üniversitelerinden biri haline geldi. Bunda şehrimizde yakaladığımız birlik ve beraberliğimizinde önemi büyük. Şimdi milletvekilleri, bürokratlar, iş adamları, yerel yöneticilerimiz hep birlikte el ele, omuz omuza aynı hedefe yürüyoruz" dedi. Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş ise, Al,i Dirikoç ve NEÜ katkı sağlayan diğer hayıseverlere teşekkür etti.Vali Savaş: "Eğitime hayırseverlerin desteği açısından Nevşehir Türkiye´nin önde gelen illerinden biri oldu" diye konuştu. Vali Savaş daha sonra NEÜ Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç ile birlikte, eğitime yaptığı katkılardan dolayı Ali Dirikoç´a teşekkür plaketi verdi. Konuşmaların ardından Nevşehir Müftüsü Yakup Öztürk tarafından yaptırılan duanın ardından anaokulunun temeli Vali Savaş, AK Parti Milletvekilleri, Belediye Başkanı Ünver ve Hayısever Ali Dirikoç tarafından atıldı.