Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Dekanlığı tarafından verilen yemeğe; Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Çetin Pekacar ve Prof. Dr. İsmail Bekci, Eğitim Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Tahsin Aktaş, fakülte dekanları, yüksekokul müdürleri, akademik ve idari personel katıldı.

Yemekte konuşan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahsin Aktaş, Eğitim Fakültesinin bünyesinde yeni açılan bölüm ve programları ve artan öğrenci sayısıyla hızla büyümeye devam ettiğini belirtti. Aktaş,  2013-2014 eğitim-öğretim yılında Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği ile İngilizce Öğretmenliği bölümlerinin de açılarak öğrenci almasının üniversitemiz ve ilimiz için hayırlı olması dileğinde bulundu. 

Bu tür etkinlikleri birlik ve beraberliğin sağlanmasının yanı sıra kaynaştırma açısından önemsediği belirten Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç ise,  2007’de kurulan Nevşehir Üniversitesinin, gerek akademik ve idari personel gerekse öğrenci sayısının hızla artmasına dikkat çekerek gelinen noktanın memnuniyet verici olduğunu söyledi.  Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği ile İngilizce Öğretmenliği bölümlerinin hayırlı olması temennisinde bulunan Rektörümüz, Eğitim Fakültesi bünyesinde 3 yeni bölümün daha açılmasına yönelik girişimlerinin olduğunun müjdesini verdi.