Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç Güney Kore’nin başkenti Seul’de bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Güney Kore’nin yabancı diller eğitiminde önemli çalışmalar yapan Hankuk Üniversitesi ile dünya üniversiteler sıralamasında üst sıralarda bulunan Myongji Üniversitesi’ni ziyaret eden Rektör Kılıç, Mevlana Değişim programı ile Nevşehir Üniversitesi öğrencilerinin Kore’de eğitim alma şansına sahip olacaklarını söyledi.

Rektör Kılıç Hankuk Üniversitesi’nde Ders Verdi

Hankuk Üniversitesi ziyaretinde Rektör Park Chul, Rektör Yardımcısı Kim Kyu-Chin , Akademik İşleri Dekanı Dae Sung Kim, Türkoloji Bölüm Başkanı Chon Gjin Oh  ve Öğretim üyesi Yeon Kyoo-seok ile görüşen Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç bura da ayrıca Türkoloji bölümü öğrencilerine ders verdi.

Başta Türkoloji bölümü olmak üzere ortak alanlarda öğrenci ve öğretim elemanı değişimi yapabileceklerini vurgulayan Hankuk Üniversitesi Rektörü Park Chul ziyaretinden ötürü Rektörümüz Kılıç’a teşekkür etti.

Nevşehir Üniversitesi ve Myongji Üniversitesi Arasında MDP Protokolü İmzalanacak

Myongji Üniversitesi’nde ise Rektör Byong-Jin You ve Uluslar arası İlişkiler Ofis Direktörü Jung-Won Jay Chae tarafından kabul edilen Rektörümüz Kılıç, buradaki ziyaretinde ise başta turizm alanı olmak üzere birçok alanda ortaklık yapılabileceğini ve birlikte projeler yürütmek üzere çalışmalara başlanabileceğini kaydetti.

Myongji Üniversitesi Rektörü Byong-Jin You ise Nevşehir Üniversitesi ile aynı özelliklere sahip iki üniversite olduklarını belirtti. Aynı sayıda akademik kadro ve aynı sayıda öğrenciye sahip olduklarını belirten Rektör Byong-Jin You, eğitim verdikleri bölümlerin de benzer olduğunu vurguladı. Bu anlamda karşılıklı protokol imzalamaktan dolayı onur duyacaklarını belirten Rektör Byong-Jin You, en kısa zamanda Nevşehir Üniversitesini ve Kapadokya’yı görmek istediklerini belirtti.

Ziyaretin sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, Rektör Byong-Jin You’ya Avanos’a özgü el yapımı çeşitli hediyeler verdi. Rektörümüz ayrıca Myongji Üniversitesi şeref defterini imzaladı.