Nevşehir Üniversitesi akademik ve idari personelinden oluşan Halk Oyunları Ekibinin gösterisi büyük ilgi gördü.

 

6-9 Eylül tarihleri arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Tatlısu Belediyesi tarafından düzenlenen 7. Uluslararası Tatlısu Harnup Festivaline Tatlısu Belediyesinin daveti üzerine Nevşehir’i ve Nevşehir Üniversitesini temsilen katılan Üniversitemiz Halk Oyunları Ekibinin gösterileri festivale katılanlar tarafından büyük alkış aldı.

 

Festival sonunda Nevşehir’e geri dönen Üniversitemiz Halk Oyunları Ekibi ana yerleşkemiz içerisinde yöresel kıyafetleriyle değişik yörelere ait halk oyunlarını sergiledi. Üniversitemiz akademik ve idari personelin yanı sıra Avrupa’nın değişik ülkelerinden Nevşehir Üniversitesi’ni ziyarete gelen akademisyen ve işadamları halk oyunları ekibinin yöresel kıyafetleriyle sundukları gösteriye hayran kaldı.

 

Nevşehir Valiliği Avrupa Birliği Projeleri ve Dış İlişkileri Koordinasyon Merkezi ile Nevşehir Üniversitesi işbirliğinde yürütülen ‘Mesleki Eğitimde Yerel Yönetimin Rolü, Mesleki ve Yetişkin Eğitim Kurumları, Üniversiteler ve Sivil Toplum Kuruluşları Arasında İşbirliğinin Arttırılması’ konulu proje kapsamında İtalya, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, İsveç, Macaristan, İngiltere, Romanya, Fransa ve Slovakya’dan Nevşehir Üniversitesine gelen ve halk oyunları ekibinin gösterisine hayran kalan Avrupalı akademisyen ve işadamları halk oyunları ekibiyle birlikte halay çekip gönüllerince eğlendiler.

 

Halk oyunları ekibinin gösterisine hayran kalan ve onlara eşlik eden yabancı ziyaretçiler bol bol fotoğraf çektiler.