Nevşehir Belediyesi, Nevşehir Üniversitesi'nde (NEÜ) öğrenimine devam eden öğrencilerden nüfus kayıtlarını Nevşehir'e aldıran öğrenciler için "Hemşehrilik Günü" düzenledi.

 

Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen ve nüfus kayıtlarını Nevşehir'e aldıran 420 öğrenci arasından 10 öğrenciye çekilişle dizüstü bilgisayar ve tamamına kol saati hediye edilen programa, Vali Abdurrahman Savaş, Milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan ve Murat Göktürk, Belediye Başkanı Hasan Ünver, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, İl Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel, Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat ve öğrenciler katıldı.

 

Programın açılış konuşmasını yapan Ünver, eğitimlerine NEÜ'de devam etme kararı veren öğrencilerin artık Nevşehir'in de birer hemşehrisi olduklarını belirterek, bu geleneği her yıl sürdürme kararlılığı içerisinde olduklarını, öğrencileri eğitimlerini sürdürdükleri ve sonrasındaki süreçte de fahri bir hemşehri olarak kabul edeceklerini kaydetti.

 

Ayrıca kampanyaya katılan 10 öğrenciye çekiliş ile dizüstü bilgisayar hediye edeceklerini ifade eden Ünver, düzenlenen kampanyaya katılan her öğrenciye de birer saat hediye edeceklerini söyledi.

 

Konuşmaların ardından Nevşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu'nun yurdun değişik yörelerinden derlenen türküleri seslendirmelerinin ardından Vali Savaş, Milletvekilleri Feralan ve Göktürk, Başkan Ünver, Rektör Kılıç, Emniyet Müdürü Yüksel ve Milli Eğitim Büyükfırat tarafından çekilen kuralar sonunda 10 öğrenciye dizüstü bilgisayarları teslim edildi.

 

Program sonunda ise 420 öğrenciye Nevşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından 420 saat hediye edildi.