Nevşehir kamuoyunda Üniversitemiz isminin değiştirilmesine ilk tepki BBP İlçe Başkanı Fatih Sağlamkardeş ten geldi: Sağlamkardeş bu kararaın kabul edilir bir tarafı yok. Üniversitemizin ilimizle anılması gerekiyordu.Bu karar bizi hiç memnun etmedi.Bu durumun tekrardan değerlendirilmesini istiyoruz dedi.

Bu arada bir grup Nevşehirli vatandaşlarımızda sosyal paylaşım sitelerinden bu duruma tepkilerini dile getiren görüşleri için bir fan sayfası oluşturdular...

Öte yandan merakla beklenen konu hakkında Nevşehir üniversitesinin görüş ve düşüncelerinide Rektör yardımcısı açıkladı:
Nevşehir Üniversitesi 
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Pekacar, Nevşehir Ünivrsitesi olarak bu kararı olumlu karşıladıklarını belirterek "Böylesine büyük bir kişinin isminin üniversitemize verilmesi bizim için memnuniyet verici. Hacıbektaş-ı Veli böylece hem bizim insanımız tarafından, hem Türk dünyası tarafından hem de bütün insanlık tarafından daha iyi tanınacak" dedi.

Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza SelmanpakoğluNevşehir Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Arif Parmaksız ,NTSO Meclis Başkanı Seyit İnce,Nevşehir Üniversitesinin adının Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak değiştirilmesini desteklediklerini açıkladılar. 

İlk tepkiler olumlu...

 Akil İnsanlar Heyeti Ege Bölgesi Grubu Üyesi gazeteci-yazar HasanKarakaya, "Demokratikleşme Paketi"ne ilişkin,  "Kamuda başörtüsü yasağının kaldırılması önemli bir hadise. Bu, Türkiye'nin yıllardır çözemediği bir sorundu. Söz konusu yasakların bugün kaldırılıyor olması, Türkiye'nin iç barışı açısından çok önemli bir gelişme" dedi.

Nevşehir Üniversitesine, Hacı Bektaş Veli Hazretlerinin adının verilmesi de son derece önem arz ediyor.  Bu düzenleme, Alevilerle ilgili açılımın devam edeceğini gösteriyor. Bana kalırsa Aleviler için ileride bir paket gündeme gelebilecek. 

Sanırım ve temenni ederim ki bu ve benzeri paketlerle Türkiye, 2023'ü yakalayacaktır."

Anlaşılan o ki bu karar uzun süre gündemde ki yerini koruyacak gibi gözüküyor...