Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ilk olarak Ürgüp ilçesine giderek, Belediye Başkanı Fahri Yıldız'ı ziyaret ederek ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Vali Aktaş daha sonra sırasıyla, Ürgüp Ticaret Odası Başkanı Ahmet Aydın ve Ürgüp Esnaf ve Sanatkarlar Odasını ziyaret etti.

Oda Başkanlarıyla bir araya gelen Vali Aktaş, ilçe esnafının genel yapısı ve odanın faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Vali Aktaş' Ürgüp te son durağı İmam Hatip Öğrenci Yurduna oldu. Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ve beraberindekiler, 15 Temmuz paralel devlet yapılanmasında Ürgüp'teki bağlantılarının bulunduğu tespit edilerek devletin ilgili kurumları tarafından yapılan tespitler sonucunda millete hizmet etmek üzere İmam Hatip Lisesine kız ve Erkek Öğrenci Yurdu olarak faaliyete geçen binada incelemelerde bulundu.
Nevşehir Valisi İlhami Aktaş'a yurdun fiziki durumu, öğrenci kapasitesi, mevcut durumu gibi konularda bilgiler veren Ürgüp İlçe Milli Eğitim Müdürü Savaş Özdemir, toplamda 128 Öğrenci kapasiteli, etüt merkezleri, yemekhanesi bulunan kız ve erkek öğrenci yurdu olarak öğrencilerin barınma ihtiyacının karşılandığını ifade etti.
Yurtta kalan kız öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Aktaş, Öğrencilere bir ihtiyaçları olup olmadığını, Yurtla ilgili sıkıntılarının bulunup bulunmadığı konularda bilgi aldı. Öğrenciler ise bir sorunlarının bulunmadığını, ev konforunda ve okula yakın bir yerde barınma ihtiyaçlarını giderdikleri için mutlu olduklarını belirttiler.

Daha sonra Ortahisar Belediyesini ziyaret eden Vali aktaş Belediye Başkanı İsmail Genç ile kasaba hakkında bilgi aldı.

Ürgüp ilçe ziyaretlerinin ardından Gülşehir ilçesine geçen Vali Aktaş, burada İlçe Kaymakamı Murat Ertekin, İlçe Garnizon Komutanı Kıdemli Başçavuş Onur Ömer Beşiktaş ve İlçe Emniyet Müdür Vekili Faruk Yaman ile bir süre görüştü.




Kaymakam Murat Ertekin ile birlikte Gülşehir Belediyesini ziyaret eden Aktaş, burada ise Belediye Başkanı Vahdi Arısoy, İl Genel Meclis Üyesi Hilmi Ergen, Belediye Meclis Üyesi Erol Gümüşsoy ile görüşmelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy, Vali Aktaş'a ziyaret anısına plaket takdim etti.