Farklı siyasi görüşlere sahip  binlerce insanın, tek devlet, tek bayrak, tek vatan düşüncesi içinde Türkiye’nin birliği, diriliği ve iriliğini ortaya koyma adına buluşmaları, demokrasi nöbeti adı altında 20. gününe girdi.

Diriliş Meydanı’nda toplanan her yaş grubundan binlerce Nevşehirli, büyük bir onur ile göklerde dalgalandırdıkları Türk Bayrakları ile büyük bir coşku yaşadılar.
Bu toprakları vatan yapmak ve düşmanlarından korumak için vatan hainleri ile giriştikleri silahlı saldırıda şehit olan asker ve polisler başta olmak üzere 15 Temmuz’daki hainlerin darbe girişimi sırasında şehit olan polis, asker ve sivil vatandaşlarımızın ruhuna fatiha okunmasının ardından İstiklâl Marşı binlerce vatandaş tarafından okundu.

Nevşehir’deki çeşitli camilerde görev yapan imam-hatipler tarafından Kuran-ı Kerim Tilavetinin ardından Nevşehir Valisi İlhami AKTAŞ, Nevşehir İl Jandarma Komutanı J.Kıd.Alb.Metin ALKAYA,Nevşehir Belediye Başkanı Hasan ÜNVER,  İl Emniyet Müdürü Metin KALAYOĞLU, Siyasi Parti İl Başkanı Mehmet Ali TANRIVER, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından  hazırlanan aşure dağıtımına katıldı.

Vali AKTAŞ ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan ÜNVER,  daha sonra Diriliş Meydanı’nda Anadolu Ajansı Nevşehir Bürosu tarafından Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü  tarafından  15 Temmuz 2016 günü gerçekleştirilen hain darbe girişiminin, dakika dakika fotoğraflarla anlatıldığı ‘Dakika Dakika Feto’nun Darbe Girişimi’ isimli kitabını vatandaşlara dağıttı.

Burada Anadolu Ajansı’na özel açıklamalarda bulunan Vali AKTAŞ, bir grup haininin gerçekleştirdiği darbe girişiminin Anadolu Ajansı’nın bu kitabı ile çok net bir şekilde anlatıldığını belirterek, gelecek nesiller için de bu kitabın ihanetin anlatılması açısından  önemli bir kaynak eser olacağını ifade etti ve kitabı hazırlayan Anadolu Ajansı yöneticilerine teşekkür ederek, darbe gecesinden beri ülke genelindeki basın organlarının hassas bir yayıncılık örneği gösterdiklerini için yayın kuruluşlarının çalışanlarına ve yöneticilerine de sorumlu yayıncılık anlayışlarından dolayı teşekkür etti.

Kutsal topraklara gitmek için yola çıkacak hacı adayları  için uğurlama töreni düzenlendi. Uğurlamada, Nevşehir  Valisi İlhami AKTAŞ, Nevşehir İl Jandarma Komutanı J.Kıd.Alb.Metin ALKAYA, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan ÜNVER,  İl Emniyet Müdürü Metin KALAYOĞLU, ve İl Müftüsü Yakup ÖZTÜRK ile hacı adaylarının yakınları da hazır bulundu.

Vali AKTAŞ, hacı adaylarının huzur içerisinde gidip, huzur içerisinde yeniden dönmeleri temennisinde bulundu. AKTAŞ şöyle konuştu: “Şundan emin olun ki rahatlıkla haccınızı yapın. Bugün demokrasi nöbetimizin  20. gün, bu millet birlik ve beraberlik içerisinde oldukça bu ümmetin duası arkamızda oldukça, geçen yılki bedduanın nasıl geriye döndüğünü hep beraber gördük. Kutsal topraklara   huzur içerisinde gidip, huzur içerisinde gelin. Kutsal topraklarda bizden selam söyleyin. Beddua etmeseniz de o mekanlarda bu beddua edenlerin Allah’ın ıslah etmesini, Islahı mümkün değilse kahhar ismiyle kahretmesini temenni edin. O bedduanın kendilerine dönmesini isteyin yeter. Kendileri nasıl bir acı ile acılanacaksa Allah onlara onu yaşatsın, bize bunu söylemek yeter. Bu dünyada da onlar gereken cezayı mutlaka görecektir. Şeytan taşlama ibadetinizde de  Mehmetçiğin üzerine bomba yağdıran,  özel hareket polislerimizi şehit eden, kapıda tankın üzerine giden bacımızı kurşunlayan  asker bozuntularına, Üniforma  içerisindeki eşkıyalar için de birer taş atın. Onların şeytandan farkı yok. Onların akıllarını çelenlerin,  onlara bu emirleri verenlerin de  fotoğraflarını akıllarınıza getirin ve bunu düşünerek onlar için hem kendiniz ve hem de bizim için de   bir  taş  atın.” dedi.
Daha sonra Nevşehir’den kutsal topraklara gidecek hacı adayları, İl Müftüsü Yakup ÖZTÜRK’ün yaptığı dua sonrasında uğurlandı.