Nevşehir Valisi Sayın Mehmet Ceylan ve eşi Zuhal Ceylan  Nevşehir Merkez ilçeye Bağlı Çat Kasabasındaki Şehit Ailemizin evinde İftar yaptı.
İftar yemeğine; Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan ve eşi Zuhal Ceylan Hanımefendinin yanı sıra, Çat Belediye Başkanı Kamil Duru ve şehidin ailesi katıldı.

Nevşehir Merkeze bağlı Çat kasabası nüfusuna kayıtlı Jandarma Komando Er Hakan Azkın 2009 yılında HAKKARİ' nin Yüksekova İlçesi'ndeki meydana gelen muhimmat patlaması sonucunda, Tezkeresine 14 gün kala şehit olmuştu.

İftar öncesi Şehit Er Hakan Azkının ailesiyle bir süre sohbet eden Vali Ceylan ve eşi, onlara çeşitli hediyeler verdiler.
   
Çat kasabasında konuk olduğu aile ile birlikte iftar yapan Vali Ceylan burada yaptığı kısa konuşmada; “ Şehitlerimiz bu millet için, toprak için, vatan için canlarını hiç korkmadan feda etmişlerdir. Gösterdiğiniz sabır, gösterdiğiniz vefadan dolayı da sizlere müteşekkiriz. Bizler de şehitlerimizin bize emaneti olan ailelerinin her zaman yanındayız. Valiliğimiz ve kamu kurum ve kuruluşları olarak şehit ailelerimizin memnun edecek en güzel hizmetleri sunmak için elimizden gelen gayret ve çabayı gösteriyoruz. Ramazan ayı aynı zamanda paylaşma ayıdır.  Ben bu anlamda iftar sofrasını bizimle paylaşan ailemize teşekkür ediyorum.” dedi.

Çat Belediye Başkanı Kamil Duru'da Şehit ailesine; "Ramazan ayınız mübarek olsun. Vatan topraklarını savunurken şehit olan kardeşlerimize, evlatlarımıza da bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum" şeklinde konuştu.

Başkan Duru , Bu anlamlı iftar sofrasını Şehidimiz Hakan Azkın'ın ailesiyle birlikte şereflendirerek bizleri onurlandıran Valimize de teşekkür ediyorum.‘Şehitlerimize rahmet etsin mekânlarını cennet eylesin, ailelerine sağlıklı ömürler versin. Allah hep bir arada olmayı bizlere nasip etsin’ dedi.

Merhum Şehit er Hakan Azkın'ın çiftçilik yapan babası Ahmet ile annesi Rukiye ve ağabeyi Hasan Azkın, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan ve Çat Belediye Başkanı Kamil Duru'nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdiler.

Şehit erin ağabeyi Hasan Azkın, “Kardeşimin teskeresine 14 gün vardı. İzine bile gelmek istemedi. Kendisiyle telefonla sık sık konuşuyorduk. En son çarşamba günü görüşmüştük. O gün sabah bir ambulansla evimize gelen jandarmalar acı haberi verdi. Kardeşimin bomba patlaması sonucu şehit olduğunu söylediler. Vatan sağolsun” dedi.

Şehit er Hakan Azkın'ın annesine gönderdiği son mektubunda, “Ben galiba şehit olacağım. Hakkınızı helal edin. Şehit olunca, kulağıma şehit olduğumu seslen anne” diye yazdığını anlattı.