Nevşehir Belediyesi bünyesinde 2014 yılında hizmet vermeye başlayan Özel İnsanlar Eğitim Merkezi’nde eğitimlerini sürdüren Özel İnsanlar Eğitim Merkezi öğrencileri, düzenlenen etkinlikte hünerlerini sergilediler.

Nevşehir Özel İnsanlar Eğitim Merkezi öğrencilerinin hazırladığı merkezin tanıtımına ilişkin video gösterisinin izlenmesinin ardından etkinliğin açılışında konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, engellilerin her zaman hizmetinde olmaktan büyük bir onur duyduklarını belirtti. Bugüne kadar engellilerin sosyal hayatta daha etkin hale gelmeleri adına bir çok çalışmaya imza atıldığını anlatan Ünver , bu hizmetlerin en önemlilerinden biri olan Özel İnsanlar Merkezi’nin uluslararası düzeyde geçtiğimiz aylarda İspanya’da kendisinin de katıldığı bir kongre de uygulanabilir projeler arasında yer aldığını ifade etti.

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Nevşehir Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu ile engellilerin ailesi ile çok sayıda vatandaşın izlediği etkinlikte Nevşehir Belediyesi Özel İnsanlar Eğitim Merkezi Korosu çeşitli ilahiler seslendirdi. Programda öğrenciler daha sonra playback gösterilerinin ardından sıra gecesi canlandırdılar. Daha sonra bir öğrenci Vali Ceylan ve Belediye Başkanı Ünver’e çiğ köfte ikramında bulundu.
Etkinlik öğrencilerin çeşitli şarkı ve türküler söylemesi ve skeçler sunması ile sona erdi.