Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan ile birlikte otizmli ve tam bakıma muhtaç zihinsel engelli çocuklar için yapılan bakım merkezinde incelemelerde bulunmak için Gülşehir’e gitti.  
Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan’la birlikte bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Gülşehir ilçesine giden Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç’ı, Gülşehir Kaymakamı Murat Ertekin ve  Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy karşıladı. Daha sonra Vali Mehmet Ceylan ve Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç Gülşehir’de otizmli ve tam bakıma muhtaç zihinsel engelli çocuklar yararına yapımına başlanan ‘Zihinsel Engelli Çocukları Destekleme Merkezi’ne geçti.
Gülşehir Belediyesinin Japonya Büyükelçiliği yerel projelere hibe programı kapsamında yaptırdığı, üniversitemizin de proje ortağı olarak yer aldığı bakım merkezinde incelemelerde bulunan heyet, daha sonra ilçede yapımı devam eden diğer çalışmaları yerinde görmek üzere bakım merkezinden ayrıldılar.  
Öğrencilerimiz Bakım Merkezinde Uygulamalı Eğitim Görecek
Proje kapsamında proje ortağı olan üniversitemizin Meslek Yüksekokulu Çocuk ve Hasta Bakım Bölümlerinde öğrenim gören öğrenciler, staj ve beceri eğitimlerini uygulamalı olarak bu merkezde görebilecekler.