01 Haziran 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 30 Mayıs 2016 tarih ve 2016/8864 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla Nevşehir Valiliğine atanan ve 13 Haziran 2016 tarihinde göreve başlayan Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Dün Acıgöl ilçesini ziyaretinin ardından bugünde Avanos ve Derinkuyu ilçelerini ziyaret etti.

Vali Aktaş, ilk olarak Avanos ilçesinde Kaymakam Mustafa Eldivan ve Avanos Belediye Başkanı İsmet İnce'yi ziyaret ederek ilçe hakkında birifing aldı.

 Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’ı Avanos Hükümet Konağı önünde  Avanos Kaymakamı Mustafa ELDİVAN  ve Daire amirleri karşıladı.

Ziyarette Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’a Avanos Kaymakamı Mustafa ELDİVAN tarafından Birifing verildi . Avanos Kaymakamlığı ziyaret sonrası Avanos Belediyesine ziyaret gerçekleştiren Vali AKTAŞ’ı Avanos Belediyesi önünde Avanos Belediye Başkanı İsmet İnce, şube müdürleri ve birim amirleri karşıladı.
Ziyarette Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’a Avanos ve belediye çalışmaları hakkında bilgiler aktarıldı. Nevşehir Valimiz İlhami Aktaş’a Avanos Kaymakamımız Mustafa Eldivan’da eşlik etti. Ziyaret Sonrası    Nevşehir Valisi İlhami AKTAŞ  Avanos Kaymakamı Mustafa ELDİVAN tarafından  HES ve Yamula Sulama Projelerinden türeyen ‘’Simulium’’ sineğiyle mücadele kapsamında Yaklaşık maliyeti 500 bin TL olan ve İl Özel İdaresi tarafından 26 Haziran 2016 tarihinde  ihalesi   yapılan   aynı anda altı bölgede başlayan ilaçlama ile Vatandaşı Rahatsız eden Simulium sineği ile mücadele çalışmasınıda başlatmış oldular.

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş Avanostan ayrıldıktan sonraki durağı Derinkuyu ilçesine oldu. 

Derinkuyu ilçesine bağlı Çakıllı köyündeki güneş enerji tesislerinde incelemede bulunan Vali Aktaş'a Derinkuyu Kaymakamı Selman Kibaroğlu da eşlik etti.

Tesisle ilgili brifing veren kurumun işletme müdürü Sedat Mert, 300 dönüm arazi üzerine kurulu tesisin güneşten enerji üreten Türkiye'deki en büyük yerli tesis olduğunu aktardı.