Nevşehir Valisi Mehmet CEYLAN, 28-31 Ocak 2016 tarihlerinde İstanbul Beylikdüzü Fuar Merkezinde düzenlenen 20. Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarına (EMİTT) katıldı.
        Yerli ve yabancı çok sayıda ziyaretçinin katıldığı fuarda Kapadokya bölgesinden Nevşehir olarak tek bir stant içerisinde düzenlenen alana Nevşehir’den Ürgüp, Avanos ve Kozaklı ilçeleriyle beraber Ortahisar, Uçhisar ve Göreme beldeleri de katıldı. KAPHİB (Kapadokya Alt Yapı ve Hizmet Birliği) öncülüğünde hazırlanan stantta Kapadokya’dan çok sayıda turizm firması da yer almaktadır.
        Kapadokya bölgesinin tüm kültürel ve yöresel özelliklerinin tanıtılacağı fuarda bölge turizmcilerinin yabancı turizmcilerle de işbirliği çalışmaları yapması hedefleniyor.
        Büyük bir alanda özel dekorlarla hazırlanan Kapadokya standı, ziyarete gelen yerli ve yabancı misafirlerin ilgi odağı oluyor. Kapadokya bölgesinin eşsiz doğasına ve tarihine ilgi duyan ziyaretçiler Kapadokya kartpostalları gibi tanıtım dokümanlarından alarak bölgeye duydukları hayranlıklarını ifade ediyorlar. Geniş bir turizm pazarına da sahip olan EMİTT fuarında turizm işletmeleri de çalıştıkları şirketlerle görüşerek kalitenin çıtasını artırma konusunda çalışmalar yapıyorlar. Renkli görüntülerinde yer aldığı fuarda zaman zaman yapılan gösteriler gelen ziyaretçilerin ilgisini artırıyor.
         EMİTT Fuarı 31 Ocak Pazar günü sona erecek.