Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı Nedeniyle Bir Kutlama mesajı yayımladı.

 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

 

İnsanların ve toplumların yetişip gelişmesinde, ülkelerin kalkınmasında ve milletlerin hayatında eşsiz bir yere sahip olan öğretmenler, tarihin her döneminde bütün toplumlarca büyük bir saygı görmüş, öğretmenlik mesleği en saygın meslekler arasında yer almıştır.

Bizleri ham bir madde olarak ele alan öğretmenler, üzerimizde titiz, dikkatli ve sabırlı çalışmalar yaparak bizi şekillendirirler. Duygularımıza, ruhumuza, fikirlerimize ve hayata bakışımıza en güzel desenleri verirler.

Türk toplumunda, öğretmen hakkı, ana-baba hakkıyla bir tutulmuş ve kutsal sayılmıştır. Çünkü öğrencilerini geleceğe hazırlayan öğretmen, öğrencilerinin gözünde ana ve baba kadar değerlidir, kutsaldır.

Onlara karşı olan sevgimizi, saygımızı, şükran ve minnet duygularımızı her zaman canlı tutmak zorunda olduğumuz unutulmamalıdır

Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızı hayata hazırlayan öğretmenlerimizin en önemli günlerinin tüm öğretmenlerimize, eğitim camiamıza hayırlı olmasını dileyerek, “Öğretmenler Günü”nü, içtenlikle kutluyor ve aile bireyleriyle birlikte, sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yaşam diliyorum.

 

                                                                                                 Mehmet CEYLAN

                                                                                                   Nevşehir Valisi