Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, "Anadolu Ajansı'nın (AA) Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl hedeflerine paralel olarak uluslararası arenada da söz sahibi olduğunu görmek bizi mutlu ediyor" dedi.

 

Savaş, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün mektubu eşliğinde, Anadolu Ajansı Kayseri Bölge Müdürü İsmail İçer tarafından kendisine sunulan "Anadolu Ajansı 2012 Almanak"ı inceledi.

 

AA'nın geçmişte olduğu gibi günümüzde de habercilik alanında önemini koruduğunu, özellikle son yıllarda büyük bir değişim içine giren AA'nın, dünya çapında bir ajans olma yolunda hızla ilerlediğini belirten Savaş, şunları söyledi:

 

"Anadolu Ajansı'nın hedeflerini büyütüp, dünya ajansı olmayı amaçlaması bizi gururlandırıyor. Artık dünya, Orta Doğu, Balkanlar ve Kafkasya bölgelerine bizim gözümüzle bakacak. Ülkemizin gururu olan Anadolu Ajansı'nın uluslararası arenada da söz sahibi olduğunu görmek bizi mutlu ediyor. Gelişen dünyada ülkemizin yükselen itibarına paralel olarak AA'nın da bu yükseliş trendini sürdürdüğünü memnuniyetle görüyorum. Ülkemizin 2023 hedefleri var. Dünyanın en büyük ilk 10 ülkesi arasına girme, kişi başına milli gelirde 25 bin doları geçme ve benzeri hedefler. AA'nın da bu noktadaki hedeflerini fevkalade önemsiyorum. Dünyanın en büyük ilk 5 ajansı arasına girmek... Ben AA'nın bunu başaracağına yürekten inanıyorum."

 

AA Kayseri Bölge Müdürü İsmail İçer de AA'nın, 100. yıl vizyonu çerçevesinde hazırladığı 2012 almanağının bu yıl Türkçe, İngilizce ve Arapça olmak üzere 3 dilde yayımlandığını belirterek, kurumun çalışmaları hakkında Vali Savaş'a bilgi verdi.

 

-"AA, mazlum milletlerin sesi oldu"-

 

Bölge Müdürü İçer, daha sonra ziyaret ettiği Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'e de AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün mektubu eşliğinde, "Anadolu Ajansı 2012 Almanak"ı sundu.

 

Almanağı inceleyen Ünver, geçmişten günümüze habercilik denildiğinde Türkiye'de ilk olarak akla AA'nın geldiğini, Kemal Öztürk'ün Genel Müdürlüğü ile dünya ajanslarıyla yarışır konuma ulaştığını belirtti.

 

AA'daki yeni yapılanmayı yakından takip ettiğini, özellikle yurt dışında bir dönem Osmanlı'nın hakim olduğu coğrafyalarda büroların açılmasını memnuniyetle karşıladığını vurgulayan Ünver, "Geçenlerde Makendonya'ya gittim. Orada karşımızda sadece Anadolu Ajansı kamerası ve muhabiri vardı. Bu tablodan gurur duydum ve yanımdaki belediye başkanı arkadaşlarıma, 'Bakın AA'nın farkı bu' dedim. Gerçekten AA çok önemli bir misyon yüklenmiş durumda" dedi.

 

AA'nın, çektiği 2 kare fotoğrafla dünyanın sırtını döndüğü mazlum insanların dünya gündemine gelmesini sağladığını ifade eden Ünver, "Anadolu Ajansı'nda büyük bir anlayış değişikliği var. Bana göre artık geçmişe nazaran daha özgür, daha bağımsız haber yapıyor. Arakan'daki, Suriye'deki, Myanmar'daki katliamları, yayınladığı 2 kare fotoğrafla dünya gündemine getirdi ve kamuoyu oluşturdu. İnsanların, orada olup bitenlerden haberdar olmasını sağladı. AA, mazlum milletlerin sesi oldu" diye konuştu.