Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, FİB Haber Merkezine yayımladığı mesajında tüm esnaf ve sanatkarların Ahilik Haftası'nı kutladı.Vali savaş ayrıca 19 Eylül Gaziler günü nedeniylede yayınladığı mesajında Vefanın, cesaretin ve kararlılığın timsali olan gazilerimizin bu müstesna gününü kutluyor şehitlerimize rahmet diliyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz dedi.

Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, yayımladığı mesajında tüm esnaf ve sanatkarların Ahilik Haftası'nı kutladı.

 

Vali Abdurrahman Savaş, 17-21 Eylül tarihleri arasında kutlanacak olan Ahilik Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında, çalışma hayatının düzenleyicisi olan Ahi Evran-ı Veli'nin, Ahilik Teşkilatını akıl, ahlak, bilim ve çalışma prensipleri üzerine oturtarak, sevgi, kardeşlik ve karşılıklı dayanışma kuralları içerisinde yoğurup, Türk milletine has bir kültür hazinesi haline getirdiğini belirten Vali Savaş, Ahi Evran-ı Veli'nin Türk esnaf ve sanatkarlarına miras bıraktığı yüksek ticaret ahlakı ve çalışma disiplininin günümüzde de yaşatılmasının hem ekonomik gelişme açısından, hem de demokrasinin yerleşmesi ve sosyal barışın yaygınlaşması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

 

Ahilik kültür ve felsefesinde, toplumun refahı ve sosyal sorumluluğun önemli ve öncelikli bir ilke olarak kabul edildiğini ve bu bağlamda yeterli ve kaliteli mal ve hizmet üretimi teşvik edildiğini ifade eden Vali Savaş sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"Ayrıca mal ve hizmet üretiminde kaliteyi yükseltmede, üretici ve sanatkarlar arasında dayanışma, işbirliği ve etkileşimi önemli bir motivasyon kaynağı olmuştur. Bugün uygar dünya ülkelerinin toplumlarında kanunların yaptırımlarıyla uygulamaya ve hakim kılmaya çalıştıkları bu değerler 13.yy da Anadolu da Türkler tarafından Ahilerin vizyonu olarak uygulanmış ve böylece diğer ülkelere yüzyıllardan beri örnek olmuştur. Toplumumuzda önemli bir yer teşkil eden ve ürettikleri hizmetlerle tüm topluma yarar sağlayan esnaf ve sanatkarımız, Ahi Evran-ı Veli tarafından toplumumuza yerleştirilen ilkelerle hizmetlerini sürdürmektedir. Bu düşüncelerle esnafların, tüccarların Ahilik Haftası'nı kutlar, çalışma hayatlarında başarılar diliyorum."

 

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ MESAJI

 

Tarihimizin her sayfası Halkımızın, vatan sevgisi, bağımsızlık aşkı ve kanı ve canı  pahasına vatanını ve bağımsızlığını koruma ilkelerinin tezahürleri ile doludur. Esareti ve teslimiyeti hiçbir zaman içine sindiremeyen Türk Milleti geçmişte olduğu gibi bugün de vatanına ve birlik beraberliğine göz diken düşmanlarına ve onların içerdeki maşalarına karşı kahramanca mücadele etmekte ve bu uğurda canını dahi feda etmekten çekinmemektedir.

 

Bu nedenle şehitlerimiz ve gazilerimiz bağımsızlığımızın, egemenliğimizin, ulusal birliğimizin ve Cumhuriyetimizin onurlu sembolleridir. Onların gösterdikleri fedakarlık ve kahramanlıklar hiçbir zaman hafızalarımızdan silinmeyecektir.

 

Ülkemizin ve milletimizin birlik ve beraberliğine karşı faaliyet yürüten iç ve dış bölücü ve yıkıcı mihraklarla mücadele eden ve özverili tutumlarıyla tüm milletin saygı ve takdirini kazanan Gazilerimize uygun yaşam şartları sağlamak, sorunları ile ilgilenerek, ihtiyaçlarını karşılamak toplumsal sorumluluğumuzdur.

 

Gazilerimiz, Türk milletine emanet edilmiş manevi değerler olarak her zaman var olacaklardır.

 

Vefanın, cesaretin ve kararlılığın timsali olan gazilerimizin bu müstesna gününü kutluyor şehitlerimize rahmet diliyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.

Nevşehir Valisi

Abdurrahman SAVAŞ