NEVŞEHİR VE İSPANYA’NIN CASTELLON TİCARET ODALARI

TURİZM İÇİN BİRARAYA GELDİ

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası  İspanya’nın Castellon  Ticaret Odası ile iki ülke arasındaki turizm ve tanıtım ağının geliştirilmesi  amacıyla işbirliği yapacak.

NTSO Yönetim Kurulu Üyesi, Yüksel Babaoğlu, Kemal Güner ,Serhat Cantekin ve NTSO Sicil Müdürü Veysel Donmaz’dan oluşan bir heyet İspanya’nın Castellon şehrinde bazı incelemelerde bulunarak  ikili görüşmelerde yaptı

Castellon Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Dolares Guillamon, Turizm Komite Başkanı Teresa Prim’in ev sahipliği yaptığı toplantıda konuşan NTSO Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel  Babaoğlu,  Kapadokya  Bölgesi’ne gelen  turist sayısı açısından İspanyol turistlerin önemine dikkat çekerek, Kapadokya Bölgesi’nin İspanyollar tarafından  tanındığını  ancak ikili ilişkilerin sadece turizm de değil ticari ve sosyal  alanda artırılmasının her iki ülke  için artılar katacağını dile getirdi.

Castellon Ticaret Odası Başkan  Yardımcısı Dolares  Guillamon da ziyaretleri için NTSO Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür ederek , kendisinin 40 yıl önce Kapadokya ya geldiğini tekrar bölgeyi ziyaret etmek için  can attığını dile getirerek, ülkelerinin de içinde bulunduğu olumsuz durumdan yavaş yavaş çıktığınıifade etti.   Guillamon, “Birlikte yapacağımız ticari  projelerle ticaret hacmimizi genişletebiliriz” dedi.

Oda Birim Müdürlerinden Nela Gomez tarafından yapılan sunumda Castellondaki yatırım olanaklarının ve Castellon Ticaret odasının işleyişi hakkında bilgi alan NTSO Heyeti daha sonra Kapadokya ve Nevşehir hakkında bilgiler verdi.

İspanyolca Kapadokya tanıtım dökümanlarının dağıtıldığı toplantıda izlettirilen tanıtım filmi katılımcıları büyülerken, toplantının ardından üye ziyaretleri gerçekleştirildi.

Üye ziyaretlerinde Kapadokya Bölgesi  hakkında tanıtım dokümanları dağıtılarak katılımcılara Bölge ile  işbirliği yapmak ve karşılıklı ticaretimizi geliştirebilmek adına bilgiler verildi.