Allah tüm esnafımıza bol kazançlar vatandaşlarımıza bol alım gücü versin herkese hayırlı bir bayram diliyoruz....
Nevşehir de 
Çarşı, pazar ve alışveriş merkezlerinde, Kurban Bayramına üç gün kala yoğunluk yaşanıyor.Çocukları ve kendileri için giysi alışverişine çıkan vatandaşlar, hem bayram alışverişi yapıyor hem de havaların da soğumasıyla kışlık kıyafetleri tek sefer de almış oluyor.

Kurban 
Bayramı öncesinde Nevşehir'de vatandaşları bayram hazırlığı telaşı sardı.Baklava için Pastane ve Baklavacılar Konfeksiyoncusundan Berberine açıkcası sıkıntılı olan küçük esnaf bir anlamda tamda zamanında bayram hızır gibi yetişti.


 Türkiye’nin çeşitli yörelerinden 9 günlük bayram tatili nedeniyle Kapadokya’yı tercih eden vatandaşlar, tur acentalarının hazırladığı paket tur programları ile Ürgüp’ü gezmeye başladılar.

Yaz aylarına denkgelen ramazan bayramında tarihinin en dolu tatillerinden birini yaşayan Ürgüp çarşısı, bu bayramda da soğuğa rağmen misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor. Ürgüp’e gelen misafirler öncelikle üçgüzeller’de hatıra fotoğrafı çektirirken, temenni tepesi, asmalı konak, hancıoğlu konağı gibi tarihi ve turistik merkezleri ziyaret ediyorlar.

Ürgüp’e has ürünlerin satışının yapıldığı Cumhuriyet meydanı karşısında bulunan Kuruyemişçilere de uğrayarak yakınlarına hediyelik Ürgüp ürünleri alan turistler, unutulmaz bir tatilin tadını çıkarıyorlar.

Gündüz dolu dolu geçirilen tur programlarında, akşamları türk gecesi gösterilerinin yapıldığı kayadan oyma mekanlarda doyasıya eğleniyorlar.