Yeni Kültür Merkezi Projesi Ne Oldu?

NEVŞEHİR(MHA) Şimdilerde 94 bin nüfusu aşan Nevşehir’e istenilen düzeyde cevap veremez hale gelen Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinin yerine yeni bir kültür merkezinin inşası gündemde.

Geçtiğimiz aylarda Nevşehir’e yeni ve daha kapsamlı bir kültür merkezinin yapılacağını müjdeleyen Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in bu açıklamalarının ardından Projenin ne aşamada olduğu merak konusu.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir’e oldukça kapsamlı bölümlerden oluşacak yeni bir Kültür Merkezi yapılacağı müjdesini de verdi.

Bir zamanlar ödüllü bir proje olarak da değerlendiren bugünkü Kültür Merkezi’nin ihtiyaca cevap veremez bir konumda bulunduğunu dile getirerek “4.katında bir toplantı salonu bulunan ve ancak demir merpenler yardımıyla çıkılabilen bir özelliğe sahip Kültür Merkezi’nin yerine, Nevşehir Belediyesi olarak müzesi, kütüphanesi, sanat galerisi ve güzel sanatlar anlamında ciddi ve köklü bir alt yapı desteği oluşturacak oldukça modern bir Kültür Merkezi kazandırılmasına yönelik çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. İnşallah bu hizmetimizi de değerli halkımızın hizmetine kazandıracağız. ”ifadelerinde bulunmuştu.