7. Yöresel Ürünler Fuarı’nın açılışı Antalya Expo Center'de düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Fuarın ilk gününde Nevşehir standı büyük ilgi gördü. ​

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası ile Nevşehir Ticaret Borsası tarafından, Antalya’da düzenlenen 7. Yörex Fuarı’nda Nevşehir'e özgü ürünlerin tanıtımını yapılıyor.​

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Gümrük ve Turizm İşletmeleri Tic.A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, NTSO Meclis Başkanı Seyit İnce, NTB Meclis Başkanı Mehmet Havalı'nın da katılımıyla bu sabah 11:00 de açılışı gerçekleştirilen YÖREX fuarına, Nevşehir ile birlikte 70 ilden binlerce yöresel ürünün tanıtımı yapılıyor.

Nevşehir standı ile bilikte Ürgüp Ticaret ve Sanayi Odası da Antalya'da düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı Yörex'te stant açtı. Fuara Ürgüp'ten de Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Aydın, Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Öğütlü, Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Emrullah Başer ve Kavruk Kuruyemiş katılıyor.


Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, CHP ve MHP Antalya milletvekilleri Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Ticaret Borası (ATB) tarafından "Sizin oraların nesi meşhur?" sloganıyla bu yıl 7'ncisi düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı Yörex'in Expo Center Fuar merkezinde ki Nevşehir Standını ziyaret etti.

NTSO Başkanı M.Arif Parmaksız ve NTB Başkanı İbrahim Salaş standı ziyaret eden TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'na günün anısına plaket ve hazırladıkları hediyeleri takdim ettiler.

Fuarda, Nevşehir yöresel Ürünlerinin tanıtımının yanı sıra Avanoslu Şaban ustanın çömlek yapımının görsel sunumu büyük bir ilgi ile izlendi. Ayrıca Şaban usta, Çömlek yapımını meraklı gözlerle ve hayranlıkla izleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e, Avanoslu gençler nasil evlenirin hikayesini anlattı.

Nevşehir standını Sabah Gazetesi yazarı Yavuz Donat'ta ziyaret ederek Nevşehirin sütle kavrulmuş meşhur kabak çekirdeğinin tadına baktı.


Alanında öncü fuarlardan olan YÖREX hakkında açıklama yapan NTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif PARMAKSIZ; “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak öncüsü olduğumuz ve Türkiye’nin her bölgesinden yöresel ürünlerin tanıtıldığı YÖREX fuarının 7. si için antalya da bulunuyoruz. Bizim şehrimizin de kendine ait ürünleri ve değerleri var, bizler Oda ve Borsa olarak bu fuarda bu yöresel ürünlerimizin marka değerlerini artırmayı planlıyoruz. Kuru üzüm, pekmez, parmak üzümü, kabak çekirdeği, testi, çömlek gibi ürünlerimizin tanıtımını yapmakla kalmayıp bunları üreten yerel firmalarımızın da tanıtımı yapacağız. Marka olmak, ürünlerimizin değerlerinin koruyarak bozulmadan gelecek nesillere aktarılmasını istiyorsak bu tarz tanıtım organizasyonlarını bir fırsat olarak değerlendirmeliyiz” dedi.

Yörex Fuarı çalışmalarını ve fuarda yapılan tanıtımı değerlendiren Nevşehir Ticaret Borsa Başkanı İbrahim Salaş ise, “YÖREX her geçen gün büyüyen, gelişen ve yurt dışına açılan çok genç ve yeni bir fuar. Bizlerde hem üst düzey ziyaretçilerin olduğu, hem de marka, firma ve katılımcı profilinin zengin olduğu fuara bu yıl da gene Nevşehir adına katıldık. Fuarda üyelerimizden ve bölgemizin ürünlerinden geniş bir set hazırlayarak ilimizi ve markalarımızı en iyi şekilde tanıtmaya çalışıyoruz. Nevşehir yöresel ürünleri ve önemli değerleri ile hem ulusal hem de uluslararası her fuarda olmalı. Her tanıtım mecrasını kullanmalı. Her yere adını, markalarını, ürünlerini ulaştırmalı. Çünkü Nevşehir çok güçlü bir marka büyük bir değer. Bu nedenle Nevşehir'in yanında ürünlerimizi ve markalarımızı yeterince tanıtma ve bilgilendirme açısından her türlü imkânı kullanmalıyız" dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) desteği ve Antalya Ticaret Borsasının (ATB) organizasyonuyla bu yıl 7'incisi düzenlenen fuara Nevşehir'in damgasını vurması bekleniyor.

Nevşehir standında Nevşehir Kabak çekirdeğinden, Kuru üzüme, Pekmez'den Un'a, Köftürden lokuma kuruyemişe kadar çok sayıda Nevşehir yöresel ürünleri sergilecek. Ayrıca standda Nevşehir ve Kapadokya da tarihi ve doğal güzellikleriyle tanıtılacak.