Nevşehir Ziraat Odası tarafından İl Emniyet Müdürlüğü Topuzluhan Sosyal Tesislerinde verilen yemeğe,  Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Erdal Feralan, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider, İl Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel, Belediye Başkanı Hasan Ünver, AK Parti İl Başkanı Kazım Sunar, Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ekiz, ilçe ziraat odaları başkanları ve oda yöneticileri katıldı.

Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ekiz, burada düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türkiye’nin en önemli patates üretim merkezlerinden biri olan Nevşehir’de , patates üreticilerinin son yıllarda ciddi sorunlarla karşılaştıklarını söyledi.

2011 yılında yaşanan don olayının ardından geçtiğimiz yıl binlerce ton patatesin üreticilerin depolarında çürümeye terk edildiğini vurgulayan Ekiz, bu aşamada AK Parti Milletvekillerinin yaptıkları çalışmalarla üreticilerin sorunlarının çözümünde etkin rol oynadıklarını söyledi. Ekiz daha sonra şöyle konuştu : “AK Parti Nevşehir Milletvekillerimizin girişimleri ile önce don vakasından zarar gören üreticilerimizin zararları karşılandı. Sonrasında ise depolarda kalan patatesler için ihracat desteği getirildi. Üreticilerimiz patatesteki son dönemde artan fiyatlardan dolayı mutlu. Bu konuda bize her zaman destek veren milletvekillerimize tüm üreticilerimiz adına teşekkür ediyorum. Bunun yanı sıra Nevşehir Belediye Başkanımız Hasan Ünver’de Türkiye Belediyeler Birliği aracılığıyla üreticilerimiz ellerindeki patatesleri kısa sürede satmalarına katkı sağladı. Onun bizlerdeki emeği çok büyük” diye konuştu.

 Konuşmaların ardından AK Parti Milletvekilleri Feralan, Göktürk ve Gizligider ile Belediye Başkanı Ünver’e plaketleri Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz ve Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ekiz tarafından verildi.