Nevşehir’de 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları Eğitim-Sen ve Eğitim-İş tarafından düzenlenen programla gerçekleştirildi.

KESK’e bağlı Eğitim-Sen ile Eğitim-İş çeşitli siyasi parti üyeleri 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle öğle saatlerinde Borsa Kavşağı’nda toplandı. Burada ellerindeki pankartlarla yürüyüşe geçen yaklaşık 200 kişilik grup polisin yoğun güvenlik tedbirleri arasında sloganlar atarak Türk Telekom Meydanı’na yürüdü.

Meydanda bir konuşma Yapan Eğitim-Sen Üst Kurul Delegesi Ahmet Çelik, 1 Mayıs’ın, yıllardır tüm dünyada ve Türkiye’de işçi sınıfının ve ezilen halkların eşitlik, özgürlük, kardeşlik ve insanca bir yaşam talepleriyle harekete geçtiği, mücadele kararlılığını alanlara yansıttığı bir gün olarak kutlandığını söyledi. Çelik: “Siyasi iktidar, işçiler, kamu emekçileri, emekliler, toplumun ezilen, dışlanan, yok sayılan, ötekileştirilen tüm kesimlerinin giderek artan ve acil çözüm bekleyen sorunlarını geri plana iterken, karşısına çıkan her fırsatta toplumu ayrıştırma ve kutuplaştırma politikasını sürdürüyor. İşçi ve emekçiler yapay ayrımlar üzerinden birbirine karşı kışkırtılıp düzen güçlerinin etkisine girmeleri hedeflenirken, onların kendi sınıf çıkarları etrafında birleşmeleri ve birlikte mücadele etmeleri fiilen engelleniyor.
Siyasi iktidar, son dönemde giderek arttırdığı baskı ve şiddet politikalarını güvence altına almak, kendisini korumak için iç güvenlik yasası çıkardı. Zaten sınırlı olan özgürlükleri kısıtlamayı hedefleyen iç güvenlik yasası ile devlet şiddetine yasal kılıf hazırlamayı, sıkıyönetim uygulamalarını olağan hale getirmeyi hedeflediler. Bir taraftan kamuda esnek çalışma, angarya, taşeronlaştırma uygulamaları ile güvencesiz istihdam uygulamaları artarken, diğer taraftan eğitim, sağlık gibi en temel kamu hizmetleri hızla piyasa ilişkileri içine çekildi.
Kamuda esnek, kuralsız ve güvencesiz çalışma uygulamalarının yaygınlaşması, iş güvencemiz başta olmak üzere, en temel özlük haklarımızın elimizden alınmak istenmesi, zorunlu rotasyon başta olmak üzere çalışma ve yaşam koşullarımızı zorlaştıran uygulamalar karşısında susmamız, geleceğimizi ipotek altına alan yasal düzenlemelere ve fiili uygulamalara daha fazla seyirci kalmamız mümkün değildir” dedi.
Çelik’in konuşmasının ardından grup dağıldı.

1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle yapılan yürüyüş Borsa Kavşağından başladı.
Nevşehir’de İşçi Bayramı nedeniyle HDP’li bir grup yürüyüşe katıldı. Ancak yürüyüşe katılan HDP’li grup 1 Mayıs İşçi Bayramı olduğunu unuttu ki AK Parti aleyhine sloganlar atması yetmezmiş gibi Nevşehir sokaklarında Kürtçe sloganlar attı.