Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı iki ayrı operasyonda, bin 14 gram esrar maddesi ve 5 gram hint keneviri tohumu ele geçirildi.

 

Doğu illerinden temin ettikleri yüklü miktardaki uyuşturucu maddeyi Nevşehir'e getirerek burada satmak isteyen şahıslar olduğu bilgisini alan ekipler, ilk etapta şahısların kimlik bilgilerini tespit ederek, gelmeleri muhtemel güzergahlarda önlem aldı. Şüpheli aracın görünmesi ile operasyonu başlatan ekiplerin, araçta yaptığı aramada 994 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.

 

Diğer bir operasyonda ise durumlarından şüphelenilerek durdurulan şahısların yapılan üst aramaları neticesinde, üç parça halinde 20 gram uyuşturucu madde ile 5 gram ağırlığında uyuşturucu madde yapımında kullanılan tohum ele geçirildi. Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından, iki ayrı olayda, toplam 6 şahıs Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi. Savcılıkta alınan ifadelerinin ardından Ü.D., T.Y., M.K., H.D., Y.A. ve S.T.D. serbest bırakıldı.