VALİ CEYLAN YARDIM TÖRENİNE KATILDI
      
Merkezi Almanya'da bulunan Kapadokya Kültür Derneği tarafından başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde toplanan bir tır dolusu tekerlekli sandalye ve giyecek Nevşehir'e ulaştı. 120 tekerlekli sandalye düzenlenen tören ile ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Almanya'dan getirilen yardım malzemelerinin dağıtımı için Nevşehir İl Özel İdaresinde düzenlenen törene Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Vali Yardımcısı Vural Demirtaş, İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdülkadir Tatar, belediye başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

Törende konuşan Kapadokya Kültür Derneği ve Avrupa Nevşehirliler Platformu Başkanı Mümin Uluç, dernekleri tarafından Almanya'da düzenlenen "Ayağı Olmayana Ayak Olalım" kampanyası çerçevesinde Almanya'da yaşayan hayırseverlerin destekleri ile 120 adet tekerlekli sandalye, 200 koli giyecek ve çeşitli tıbbı araç gereçlerin kısa sürede toplandığını ifade etti. Toplanan 1 TIR dolusu yardım malzemelerinin Nevşehir'e getirilerek burada ihtiyaç sahibi özürlülere ve ailelerine dağıtımının gerçekleştirildiğini ifade eden Uluç, derneklerinin bundan sonraki süreçte de bu gibi faaliyetlerini sürdüreceğini vurguladı.

Uluç ve beraberindeki dernek yöneticilerini tebrik eden Vali Ceylan ise kampanyaya destek veren hayırseverlere teşekkür etti. 

Konuşmaların ardından tekerlekli sandalyeler ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.