TOKİ ve Belediye işbirliğiyle ‘Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi' kapsamında11 mahallede 3 bine yakın konutun yıkımı tamamlandı.

 

Nevşehir Belediyesi tarafından başlatılan 'Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi' ile, Raşitbey, Camiatik, Camicedit, Bektik, Memişbey, Eskili, Cumhuriyet, Dere, Kapucubaşı, Musapaşa, Kaya Cami olmak üzere toplam 11 mahallenin boşaltılarak yıkılmasının ardından buradaki vatandaşların M.Akif Ersoy Mahallesindeki Yeni Toki ye taşınması sonrasında toplam 11 mahallede yer alan 13 Camii cemaatsizlik nedeniyle ibadate kapatıldı.

 

Cumhuriyet Aşağı Camii, Cumhuriyet Yukarı Camii, Kaya Camii, Kara Camii, Eskili Eski Camii, Eskili Yeni Camii, Dere Camii, Bey Camii, Tahta Camii, Yukarı Bekdik Camii, Orta Bekdik Camii, Yunus Emre Camii ve Zülfikar Cami olmak üzere toplam 13 Camiinin içerisi boşaltılarak ibadete kapatıldı.

Bu camilerde görev yapan İmamların ise kadroları sabit kalmak kaydıyla şehir merkezinde eksik ve yetersiz kalan diğer camilerde geçici olarak görevlendirildiği belirtildi.