Nevşehir'de sosyal paylaşım sitesi facebooktan tanıştığı 15 yaşındaki kıza tecavüz ettiği iddia edilen İ.D.polis tarafından gözaltına alındı.İ.D., alınan ifadesinin ardından mahkemeye sevk edildi.

Nevşehir'de sosyal paylaşım sitesi facebooktan tanıştığı 15 yaşındaki kıza tecavüz eden İ.D. polis tarafından gözaltına alındı. İ.D., alınan ifadesinin ardından mahkemeye sevk edildi.

Nevşehir'de sosyal paylaşım sitesi facebookta Lise 1. sınıf öğrencisi İ.R.Y. ile tanışan 28 yaşındaki İ.D., bir süre sanal ortamda arkadaşlık yaptıktan sonra buluşma teklif etti. İddiaya göre, sanal ortamda yaptığı yazışma sırasında kendisi ile buluşma teklifi eden İ.D. genç kızın bu teklifi kabul etmemesi üzerine "Eğer benimle birlikte buluşmaz isen, bunları internette yayınlar, ailene de bunları gönderirim." diye şantajda bulundu.

Bunun üzerine genç kız, Nevşehir Emniyet Müdürlüğü'nün de bulunduğu Yeni Kayseri Caddesi üzerindeki bir iş yerinin önünde buluşmayı kabul etti. Buluşma sırasında İ.D. çevrede bulunan inşaat halindeki bir apartmana genç kızı zorla götürerek tecavüz etti. 15 yaşındaki kız çocuğu durumu eve gelince annesine anlattı. Annesi de Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Şehit İsmail Arslan Polis Merkezi'ne gelerek kızının başına gelenleri anlattı ve İ.D.'den şikayetçi oldu.

Polis ekipleri yaptıkları araştırma sonrasında İ.D.'yi yakaladı. İ.D., alınan ifadesinin ardından mahkemeye sevk edildi.