Toplumu din konusunda aydınlatmakla yükümlü olan Diyanet İşleri Başkanlığımız, din eğitimi faaliyetlerini öncelikle camiler ve Kur'an kursları aracılığıyla yürütmektedir. Her yıl olduğu gibi bu yılda Yaz Kur'an kursları düzenlenecek olup, 24 Haziran 2013 Pazartesi günü eğitim ve öğretime başlanacaktır.

 

Bu nedenle;

1-Yaz Kur'an kurslarında kayıtlar 17 Haziran 2013 tarihinde başlayacaktır.

2-Kayıt dilekçeleri Cami ve Kur'an Kursu görevlilerinden temin edilecektir.

3-Ayrıca yaz Kur'an kurslarının açılacağı gün personelin, velilerin ve öğrencilerin bilgilendirilmesi amacıyla 24 Haziran 2013 Pazartesi günü saat 14.30'da "Canlı Yayın Yoluyla Uzaktan Eğitim Programı" gerçekleştirilecektir.

4-Yaz Kur'an kursları dönemler halinde ve kur esasına göre;

1.Dönem: 24 Haziran - 12 Temmuz 2013 tarihleri arasında,

2.Dönem: 5 Temmuz - 02 Ağustos 2013 tarihleri arasında,

3.Dönem: 05 Ağustos - 23 Ağustos 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

 

5-Müftülüğümüz eğitim-öğretim saatlerini mahalli şartlar, öğretici, öğrenci ve velilerin talepleri vb. hususları dikkate alarak belirleyecektir. Ayrıca ders programları ders saatlerinin bitimini takip eden namaz saatine göre ayarlanacak, son dersin bitiminden sonra öğrencilerin, en az bir vakit namazı, öğretici gözetiminde camide cemaatle kılmasına özen gösterilecektir.

 

6-Yaz Kur'an kurslarında Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan eğitim ve öğretim programları uygulanacak; Dinimizi Öğreniyoruz 1, 2, 3 ile Etkinlik 3 Ramazan eki ve İnteraktif CD Destekli Tecvitli Kur'an-ı Kerim Elif-Ba'sı

ücretsiz dağıtılacaktır.

 

7-30.04.2012 tarihinde Başkanlığımız ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile yaz Kur'an kurslarına katılanlardan, 7-18 yaş aralığındaki gençlere yönelik basketbol, güreş, masa tenisi, badminton, teakvvondo, judo, vvushu, karete gibi spor dallarında her ilin imkanları ölçüsünde kurslar düzenlenebilecektir.