24 Kasım Öğretmenler Günü İl Programında davetliler duygulu anlar yaşadı.

Altınyıldız Eğitim Kurumlarının düzenlediği etkinlikler Nevşehir Protokolü ve davetlier tarafından büyük beğeni topladı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ e  Türkiye Büyük Millet Meclisi( TBMM) tarafından verilen Başöğretmenlik unvanını kabul ettiği gün olan  ve  24 Kasım 1981  yılından beri de her 24 Kasım günü kutlanan  Öğretmenler Günü ,Nevşehir’de düzenlenen törenle kutlandı.
Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlamasına Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ramazan Akça, protokol mensupları, okul müdürleri, veliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
 
         Altınyıldız Eğitim Kurumları öğretmenleri,öğrencileri, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ve Belediye Başkanı Hasan Ünver başta olmak üzere tüm davetlilere çiçek taktim edildi.
 
         Öğretmenler Günü kutlaması ilk olarak Atatürk ve tüm şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlandı.
        Altınyıldız Eğitim Kurumları Müdür Yardımcısı Türkan Yavuz’un öğretmenler adına bir konuşma yaptı.
Sayın Valim, Sayın Belediye Başkanım, Sayın Milli Eğitim Müdürüm, Saygıdeğer  Meslektaşlarım,Sayın Konuklar,Basınımızın Güzide Mensupları, Geleceğimizin Umut Çiçeği Öğrencilerim ;
         Onur ve gururunu yaşadığımız Millet Mektepleri'nin açılışı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan, 24 Kasım Öğretmenler Gününde şahsım ve Altınyıldız Eğitim Kurumları adına sizleri saygı ve sevgi ile selamlıyor ve bu anlamlı günde sizlere hitap etmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum.
         Başöğretmen Atatürk ve ebediyete intikal eden şehit öğretmenlerimizi,tüm şehitlerimizi ve 15 Temmuz şehitlerimizi, vefat eden öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve şükran duygularıyla anıyoruz.
         Bizler öğretmenlik mesleğinin peygamberlik mesleği olduğunu biliyoruz.
Öğretmenlik, bilgi mesleğinden önce duygu, erdem ve ilke mesleğidir.  Öğrencinin öğretmeni olmak çok kıymetlidir. Yani hayatında olumlu davranış değişiklikleri oluşturmak önemlidir.
          Başöğretmen Atatürk “ Bir milleti hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum olarak yaşatan da, köleliğe, yoksulluğa düşüren de eğitimdir.” diyerek biz öğretmenlere bir gerçeklik yolunu, ufkunu göstermiştir. 
         Gerçek özgürlük zihinsel, duygusal ve fiziksel mücadele gerektirir. Özgür düşünce, birey olmanın ve kendimiz olmanın ön şartıdır. İrademizi Allah tan başka hiçbir insana teslim etmememiz dinimizin temel ilkesidir.    
            Türk öğretmenleri olarak bizler; Türk Milli Eğitiminin temel amaçları ve temel ilkeleri çerçevesinde, kendi yetenek ve kabiliyetini bilen, geçmişini, özünü, sağlam bir tarih şuuru içerisinde algılayan, yaşadığı zamanın gerçeklerinin de farkında olan, geleceğe umutla bakan yeni nesiller yetiştirmekteyiz.
           “Yaratılanı yaratandan ötürü hoş görme” felsefesiyle insan sevgisiyle, demokrasiyi, cumhuriyeti, hukuku anlatacağız. Öğrencilerimize; bizi biz yapan değerlerimizi, vatan ve millet sevgisini, vatan ve millet için çalışma bilincini aşılayacağız.
             Dünya üzerinde yüzyıllardır adaletle hükmeden atalarımızın erdemli yönetim ilkelerini şiar edineceğiz. Bölgemizde ve yakın coğrafyamızda, tüm dünyada mazlumların savunucusu olacağız.
         Görevimizin, sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Ulusumuz daha mutlu, daha bilinçli, daha güçlü olarak, birlik, bütünlük içinde olmayı el ele, barış içinde yaşamayı hak etmektedir.
          Hepinizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum.
          Bu kadim topraklarda yaşayan Türk-İslam düşünürü ve mutasavvıfı Hacı Bektaşi Veli’nin bir sözüyle konuşmama son veriyorum.
         ”Bir olalım, iri olalım, diri olalım.”   Saygılarımla.                  
 
Daha sonra Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, 24 Kasım Öğretmenler gününün anlam ve önemine dair konuşma yaptı.
Altınyıldız öğrencisi Batuhan TERCAN ‘nın “Sen Öğretmensin”adlı şiiri seslendirdi.
YEMİN TÖRENİ
Daha sonra mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreni ile devam eden Öğretmenler Günü kutlamasında, daha sonra Öğretmen isimli oratoryo Altınyıldız Eğitim Kurumları öğrencileri tarafından seslendirildi.
Daha sonra emekli öğretmenlere Hizmet Şeref Belgeleri, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş tarafından törenle verildi.
DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE PLAKET
24 Kasım  Öğretmenler Günü nedeniyle Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilk,orta ve Lise ve dengi okullar arasında düzenlenen resim, şiir ve  kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri  Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ramazan Akça tarafından törenle verildi.
15 TEMMUZ FOTOĞRAF SERGİSİ VE KOKTEYL
Vali , Belediye Başkanı ve Milli Eğitim Müdürü tarafından tebrik edilen Altınyıldız Koleji öğrencileri kendilerine çiçek sundular
Nevşehir’de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlaması, Altınyıldız Eğitim Kurumları tarafından hazırlanan 15 Temmuz Fotoğraf Sergisinin açılması ve sonrasında verilen kokteyl ile sona erdi.