Ercoşman, defterdarlık binasında düzenlediği basın toplantısında, trafik ve taşıma kanunu uyarınca kesilen idari trafik cezalarının tahsiline ilişkin kanunda yapılan yeni düzenlemeler hakkında bilgi verdi. 

Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile aracı olan ve bu araçla ilgili idari para cezası bulunan mükelleflere bir çok imkan sağlandığını belirten Ercoşman, borçların yeniden yapılandırmasına imkanı veren bir düzenlemenin hayata geçirildiğini kaydetti.

Düzenlemeye göre 31.12.2010 tarihinden önce verilen idari para cezalarının vergi dairelerine başvurulması halinde yapılandırılacağını ifade eden Ercoşman, kanun hükmüne göre hesaplanan tutarın 1.05 katsayısı ile çarpılarak ödenecek tutarın bulunacağını ve bu tutarın da 3 takside bölüneceğini belirtti.

Bu kanundan yararlanan mükelleflerin öngörülen süre ve şekilde borçlarını ödemesi halinde belirlenen gecikme faizinin tamamından muaf olacağını dile getiren Ercoşman, yeni düzenlemeden borcu olan tüm mükelleflerin yararlanması konusunda çağrıda bulundu.

Ercoşman, Nevşehir'de  kayıtlı 43 bin civarında motorlu taşıt bulunduğunu belirterek, bu taşıtlardan 3 bine yakınının ise borcunun olduğunu sözlerine ekledi