Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan başkanlığında Avrupa Birliği uyum, danışma ve yönlendirme kurulu toplantısı yapıldı.
Türkiye'nin Avrupa Birliği katılım sürecinde gerçekleştirilen yasal ve idari reformların tam olarak hayata geçirilmesi, takibinin sağlanması, kamuoyu nezdinde Avrupa Birliğine üyelik sürecimizin daha sağlıklı anlaşılabilmesi,  Avrupa Birliği mali kaynaklarının kamu kurumları, sivil toplum örgütleri, özel kuruluşlar ve kişiler tarafından daha verimli kullanılması, Nevşehir Valiliğince etkin hale getirilmesi ve önderlik edilmesinin sağlanması amacıyla Valilik toplantı salonunda “Avrupa Birliği Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu” toplantısı yapıldı.
Toplantıda, AB Dış İlişkiler bürosunca yürütülen etkinliklerin tanıtımı, Ahiler Kalkınma Ajansınca KOBİ gelişmelerine mali destek programı hakkında bilgilendirme, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Nevşehir İl Koordinatörlüğünce İPARD II programı hakkında bilgilendirme ve diğer gündem maddeleri görüşüldü.
Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan,  “2010 yılında çıkan genelge ile Valiliğimiz bünyesinde AB ile ilgili bir koordinasyon merkezimiz bulunmaktadır. Burada hem diğer kurumlarla koordinasyon hem de ilimiz de yapılacak ve duyurulacak projeler konusunda destek ve yardımcı oluyor. Kurumların proje birimleriyle AB ve diğer kurumların projelerinden ilimiz için ne kadar çok proje hazırlarsak ve yapmış olduğumuz projelerde, proje standartlarına hem de ihtiyaç ve duyuruların gereklerine uygun olursa hem proje sayımız artacak hem de kabul edilen proje artacak. Dolayısıyla ilimize giren dış kaynaklarda önemli ölçüde bir gelişme sağlanacak. Bu toplandı vurgulamamız gereken konu kurumların, kaymakamlıkların ve diğer yatırımcı kuruluşların AB projeleriyle ilgili, kalkınma ajansları kırsal kalkınmayla ilgili ne kadar çok güncelliği olan projeler duyuruya çıkartılırsa hizmet açısından daha iyi rantabl hale gelir. Böylelikle hem sayı artırılır hem de girdi yani kaynakların miktarı artırılır. Bu anlamda özellikle kurumlarımızın AB ile ilgili proje yapan birimleriyle ilgili olarak, kalkınma ajansının desteğiyle bir seminer düzenledik. Proje yazma ile ilgili eğitimlerini aldılar. Eğer yine istenilirse projelerle ilgili eğitim almak isteyenler olursa, biz istediğiniz zaman istediğiniz kadar kurs ve eğitim çalışmaları organize edebiliriz. Bu konuda hem Ajansımız hem de AB Koordinasyon Merkezimizle ortaklaşa yapabiliriz. Bizim için önemli olan bu konu üzerine özellikle eğilinmesi, 2013-2014 yıllarında kalkınma ajansına yönelik olarak 2015 yılını kıyasladığımızda bir düşüş var. İhtiyacımız doğrultusunda, kaymakamlıklarımızın, kurumlarımızın duyuruya çıkmış kaynak varsa bunu değerlendirmemiz gerekir, sizlerin özellikle bu konuda hassasiyet göstermenizi  istiyorum” diye konuştu.