Nevşehir de Trafi polisler abartılı egzoz uygulaması yaptı.

Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimlerde bazı araçlara insanları rahatsız edecek derecede aşırı gürültülü ve çeşitli sesle çıkartan abartı egzoz takıldığı ve bunların çeşitli yöntemlerle kumanda edildiği tespit edildi. Ekipler tarafından yapılan çalışmalarda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün de destekleriyle kanuna aykırı gürültü, ses ve emisyon çıkaran araçlara yasal işlem yapıldı.

Nevşehir Atatürk Bulvarı’nda yapılan denetimlerde gürültü çıkaran araç sürücülerine Karayolları Trafik Kanunu’nun 30/1-b maddesine göre 172 TL para cezası uygulandı. Araç sürücüleri gerekli standartları sağlayamadığı takdirde araçları trafikten men edilecek.

Gün içinde ve geceleri abartılı egzoz ile şehir içinde dolaşan motosikletler toplanmaya başladı.

Nevşehir'de Ramazan ayının da gelmesi ile birlikte vatandaşlar için en kıymetli şeylerden biri uyku oldu. Kısa zamanda daha çok uyuyup dinlenmek isteyen vatandaşlar için Nevşehir İl emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Şubesi’nce ek tedbirler alındı.

NEVŞEHİR'DE HUZUR KAÇIRAN SÜRÜCÜLERE SIKI DENETİM


Vatandaşları yaz akşamlarında en çok rahatsız eden unsurların başında tescilsiz ve aşırı gürültüye neden olacak şekilde düzenlenmiş motosikletlerin geldiğini belirten Trafik Şubesi yetkilileri, “Yaz aylarında özellikle akşam saatlerinde en yoğun şikayeti motosikletlerden alıyoruz.

Gezmek isteyenden dikkat çekmek isteyen gençlere kadar herkes motosikletle sokak sokak dolaşıyor. Bu da ciddi derecede gürültü kirliliğine ve halkın huzurunun kaçmasına neden oluyor. Özellikle Ramazan ayının girmesi ile birlikte gecesini ikiye bölen vatandaşın uykusu daha da kıymetli, hale geldi. Denetimlerimizi Ramazan ayı öncesi başladık. Yaz boyunca devam edeceğiz” dedi.

“ABARTI EGOZOZA 172 LİRA”

Yapılan denetimlerde araçların her şeyi tam olsa bile sadece abartı egzoza 172 lira para cezası kesildiği ve aracın sorun çözülmeden trafiğe çıkmasının da yasaklandığını belirten Trafik yetkilileri, verilen sürede egzozlarını değiştirmeyen araçların da trafikten men edildiğini belirttiler. Yetkililer, ilk yakalamada 172 lira para cezası verildiğini ve 3 günlük süre tanındığını, bu sürede araçlarının egzozunu değiştirmeyen kişilerin araçlarının bir dahaki yakalamada trafikten men edildiğini ve yeniden ceza kesildiğini açıkladılar.